Idi na glavni sadržaj Idi na glavni meni Idi na pretragu
Brza porudžbina
0 proizvod(a) u korpi
Poeni koje možete iskoristiti u

GLAVNE KARAKTERISTIKE NAŠIH PROIZVODA: Mi garantujemo da su Oriflame proizvodi proizvedeni u skladu sa Smjernicama dobre proizvodne prakse za kozmetičke proizvode EN ISO 22716:2007 i Oriflame kodeksom poslovanja. Garantujemo kvalitet bilo kog proizvoda koji nosi Oriflame naziv, te potvrđujemo da svaki naš proizvod posjeduje najveće standarde kvaliteta. Sigurni smo da će naši Klijenti biti veoma zadovoljni našim proizvodima. Osnovne karakteristike pojedinačnih Proizvoda su detaljno opisane u Katalogu, potvrdi porudžbine i specifikaciji proizvoda.

ORIFLAME IDENTITET: Oriflame kozmetika MN doo (“Oriflame”) ima registrovano sjedište na [ORIFLAME KOZMETIKA MN D.O.O, Bulevar Džordža Vašingtona br.24 Podgorica, Crna Gora], PDV broj 30/31-07126-6, broj telefona 020656966, broj fax-a  020656968 i e-mail adresa info@oriflame.me.

CIJENE: Osim ukoliko nije drugačije naglašeno, cijene Proizvoda prikazane u Katalogu, predstavljaju punu maloprodajnu cijenu Proizvoda u trenutku kreiranja porudžbine. Sve cijene su prikazane u lokalnoj valuti i uključuju PDV. Zadržavamo diskreciono pravo izmjene cijena u našim Katalozima, u vremenu između dva Kataloška perioda,  bez prethodne najave.  Bilo kakve izmjene postojećih cijena će biti vidljive u novom Katalogu, po njegovom izdavanju.

TROŠKOVI DOSTAVE: Navedene cijene ne uključuju troškove transporta i dostave, kao ni bilo koje druge troškove i naknade koji su jasno iskazani uz standardnu cijenu tokom procesa poručivanja, i koji mogu varirati u zavisnosti od toga za koji način isporuke se odlučite.

PLAĆANJE: Plaćanje se može izvršiti bankarskim transferom, gotovinom ili na neki drugi način, kao što je navedeno u dijelu Pravila i uslovi. U svrhe naplate potraživanja, postoji mogućnost da sarađujemo sa [Credit Express Montenegro d.o.o. Bulevar Ivana Crnojevića 95, 81 000  Podgorica  PIB: 02737493]. Možete očekivati da Vam informacije u vezi plaćanja budu proslijeđene od strane ovog eksternog provajdera usluga. Opšte pravilo je da sve fakture moraju biti plaćene u roku od 14 dana, u skladu sa instrukcijama navedenim na fakturi. Zatezna kamata za kašnjenja u plaćanju se može obračunavati na dnevnoj osnovi, po kamatnoj stopi Crnogorske komercijalne banke kao i eventualni troškovi po osnovu naplate dugovanja, u razumnom iznosu.  Za dodatne informacije o načinima plaćanja, uključujući eventualne kreditne uslove, molimo kontaktirajte Servisni centar.

ISPORUKA PROIZVODA: Naručeni Proizvodi se mogu isporučiti isključivo na teritoriji Republike Crne Gore.  Mjesto isporuke Proizvoda birate Vi prilikom kreiranja porudžbine. Mi ćemo obraditi Vašu porudžbinu i isporučiti Proizvode čim prije, ali ne kasnije od 30 dana od potvrde Vaše porudžbine. Nećemo se smatrati odgovornim za bilo kakvo kašnjenje u isporuci Proizvoda, uzrokovano  okolnostima  van naše kontrole. Rizik od gubitka Proizvoda, kao i pravo raspolaganja Proizvodima prelazi na Vas, po isporuci Proizvoda.  Oriflame se neće smatrati odgovornim u slučaju pogrešne ili zakasnjele isporuke, ili u slučaju da Proizvodi ne budu isporučeni, usled toga što ste nam dostavili pogrešne ili nepotpune Lične podatke. Zadržavamo pravo da odbijemo Vašu porudžbinu u bilo koje vrijeme, u slučaju osnovane sumnje u kršenje bilo kog dijela Pravila i uslova.

POLITIKA O VRAĆANJU PROIZVODA I PRAVO NA OTKAZIVANJE PORUDŽBINE: Za podatke o oštećenim Proizvodima/Proizvodima sa greškom, molimo pogledajte sekciju A. Kako biste otkazali porudžbinu/ugovor u periodu između datuma naše potvrde Vaše porudžbine i 14 radnih dana nakon isporuke, molimo pogledajte sekciju C (Pravo na otkazivanje).  U ostalim slučajevima, molimo pogledajte sekciju B (Oriflame garancija).

A. Oštećeni Proizvodi/ Proizvodi sa greškom: Strogo se pridržavamo primjenjivih pravila koja se odnose na povraćaj proizvoda.  Po prijemu isporučenih Proizvoda, trebalo bi da provjerite sadržaj isporuke, kako biste utvrdili da ne sadrži bilo kakve Proizvode oštećene tokom transporta.  U slučaju da utvrdite da je Proizvod oštećen u toku transporta, da je pogrešno opisan/predstavljen ili da se radi o bilo kojem drugom oštećenju, molimo Vas da Vi, ili osoba koja primi Proizvode u Vaše ime, o tome odmah obavijesti Servisni centar, popunjavanjem formulara za reklamacije i opisivanjem oštećenja/greške. U tom slučaju ćemo Vam u potpunosti refundirati troškove cijene Proizvoda, troškove dostave kao i sve troškove u razumnom iznosu, koji nastanu usljed vraćanja Proizvoda.

B. Oriflame garancija: Ukoliko iz bilo kog razloga ne budete u potpunosti zadovoljni Proizvodom(ima) kupljenim od nas, nudimo Vam mogućnost zamjene Proizvoda ili vraćanja novca u roku od 90  dana od datuma prijema Proizvoda. Ova garancija ne važi u slučaju namjernog oštećenja ili pogrešne upotrebe Proizvoda.  U skladu sa ovom garancijom, mi ćemo Vam u potpunosti refundirati troškove cijene Proizvoda, ali ćemo odbiti bilo kakve troškove isporuke. Vi ćete snositi troškove vraćanja Proizvoda nama.

C. Pravo na otkazivanje porudžbine: Vi možete otkazati ugovor/porudžbinu Proizvoda u periodu navedenom ispod, bez navođenja bilo kakvog razloga.  To znači da nas, ukoliko se, tokom pomenutog perioda, predomislite ili iz bilo kog razloga odlučite da ne želite zadržati Proizvod, možete obavijestiti o Vašoj odluci o otkazivanju ugovora/porudžbine, pri čemu ćemo Vam refundirati novac. Ugovor možete otkazati počevši od datuma kada primite potvrdu porudžbine putem e-maila, ili od datuma kada je Vaša porudžbina potvrđena od strane Servisnog centra, usmenim putem. Ukoliko Vam je u međuvremenu već isporučen Proizvod, imate rok za povrat Proizvoda od 14 radnih dana, počevši od datuma kada fizički primite Proizvod, ili posljednji od Proizvoda, ukoliko se radi o većoj narudžbi. Radni dani ne uključuju subotu, nedelju ni državne praznike.

Iz zdravstvenih i higijenskih razloga, nećemo biti obavezni da prihvatimo nazad Proizvod(e) koji je otpakovan nakon isporuke. Vi ćete snositi odgovornost za umanjenje vrijednosti Proizvoda usljed pogrešnog rukovanja, odnosno aktivnosti koje se razlikuju od uobičajenih aktivnosti kojima se utvrđuje priroda, karakteristike i funkcionisanje Proizvoda (tj. normalno testiranje).

Kako otkazati porudžbinu/ ugovor:

Kako biste otkazali porudžbinu/ugovor, molimo kontaktirajte Servisni centar, putem telefona na broj 020656966, putem e-maila info@oriflame.me ili putem pošte, na adresu Bulevar Džordža Vašingtona br.24 Podgorica, Crna Gora.  Možete koristiti formular za otkazivanje porudžbine dat u nastavku, ali to nije obligatorno.

Takođe, imate opciju da elektronski popunite i predate formular za otkazivanje porudžbine ili bilo koji drugi upit na našoj web stranici www.oriflame.me.  Ukoliko se opredijelite za ovu opciju, odmah ćemo Vam poslati potvrdu o prijemu otkazivanja porudžbine putem trajnog nosača podataka (npr. putem e-maila). Možete zadržati kopiju obavještenja o otkazivanju porudžbine za sopstvenu evidenciju. Od izuzetnog je značaja da iskoristite pravo na otkazivanje porudžbine prije isteka predviđenog roka za otkazivanje. U skladu s tim, ukoliko nam pošaljete obavještenje o otkazivanju e-mailom ili putem pošte, u tom slučaju obavještenje o otkazivanju stupa na snagu sa datumom kada ste nam poslali e-mail ili pismo. Ukoliko nas o otkazivanju porudžbine budete obavijestili telefonskim putem, u tom slučaju obavještenje o otkazivanju stupa na snagu na datum kada ste nam uputili telefonski poziv.

 

Rezultat otkazivanja porudžbine:

Refundiraćemo Vam u potpunosti troškove cijene Proizvoda koju ste platili, kao i sve povezane troškove isporuke koje ste platili (osim dodatnih troškova isporuke koji nastanu u slučaju da se odlučite za neki drugi način dostave, pored najjeftinije, standardne opcije dostave koju Vam ponudimo). Zadržavamo pravo da odbijemo određeni dio iznosa za refundiranje kako bismo nadoknadili gubitak vrijednosti bilo kog isporučenog Proizvoda, ukoliko je takav gubitak prouzrokovan nepažljivim rukovanjem, odnosno, aktivnostima koje nisu neophodne za normalno testiranje Proizvoda.

U slučaju da su Vam Proizvodi već dostavljeni, Vaša je obaveza da nam ih vratite bez dodatnog kašnjenja, a u svakom slučaju, u roku od 14 kalendarskih dana od datuma otkazivanja porudžbine/ugovora. Smatraće se da je rok ispoštovan ukoliko nam pošaljete nazad Proizvode prije isteka perioda od 14 kalendarskih dana.

Vi ćete snositi direktne troškove vraćanja Proizvoda. Ukoliko Proizvodi, zbog njihove prirode, ne mogu biti poslati poštom, u tom slučaju će se troškovi povrata procijeniti u maksimalnom iznosu koji odgovara iznosu troškova dostave koje ste platili.

Mi ćemo pokrenuti proces refundiranja Vaših troškova čim prije, a u svakom slučaju u roku od (a) 14 dana nakon što dobijemo nazad isporučene Proizvode, ili (b) (ukoliko ovo nastupi ranije) 14 kalendarskih dana od datuma kada nam dostavite dokaz da ste vratili Proizvode ili (c) ukoliko Proizvodi nisu isporučeni, u roku od 14 kalendarskih dana od datuma kada ste nam uputili obavještenje o otkazivanju narudžbe.

Izvršićemo refundiranje sredstava na Vašu kreditnu ili debitnu karticu, ili na neki drugi način na koji ste izvršili uplatu, osim ukoliko se niste izjasnili za neku drugu opciju; u bilo kom slučaju, nećete imati dodatnih troškova koji bi nastali kao rezultat refundiranja.

VAŠA PRAVA: Mi imamo pravnu obavezu da Vam isporučimo Proizvode u skladu sa uslovima iz Ugovora. Kao naš klijent, uvijek ćete imati sva zakonska prava u vezi sa Proizvodima sa greškom/oštećenjem ili pogrešno opisanim Proizvodima. Na ova prava neće uticati politike o povraćaju Proizvoda ili naša Pravila i uslovi.

RJEŠAVANJE ŽALBI: Sve žalbe možete uputiti našem Servisnom centru na broj telefona 020656966 ili putem e-maila na info@oriflame.me.  Ukoliko ne budete zadovoljni odgovorom naše Službe za korisnike, možete kontaktirati lokalno Udruženje za direktnu prodaju ili Evropsko udruženje za direktnu prodaju (Seldia) putem [http://www.seldia.eu/].

RJEŠAVANJE SPOROVA: Nastojaćemo da riješimo sve sporove unutar kompanije, na osnovu Vaše žalbe. Mjere za dalje rješavanje sporova su Vam dostupne u lokalnom Udruženju za direktnu prodaju kao i kod Administratora.

RASKID UGOVORA: Zadržavamo pravo na momentalno okončanje Vaše registracije/članstva, putem pismenog obavještenja, u sledećim situacijama:

Vaša registracija/članstvo prestaje ukoliko ne kreirate nijednu porudžbu tokom 17 uzastopnih kataloških perioda (Kataloga).