Skip to main content Skip to main menu Skip to search
0 proizvod(a) u korpi

Ljepota je više od izgleda

Sve je u stavu. Ljepota je biti vjeran sebi i brinuti o drugima oko sebe. Ljepota je u promjenama koje pomažu da svijet bude bolje mjesto. U Oriflame-u vjerujemo da svako može da bude dio prelijepe promjene.

Zajedno pravimo razliku

Pasionirano pratimo snove i slavimo prilike koje ljudima poboljšavaju život. Pomažemo da mnogi iskuse ljepotu i dobro zdravlje, poštujući ljude i prirodu na svakom koraku. Zato u Oriflame zajedinici slavimo ljude koji idu dalje i rade više. Dijeleći njihove priče, inspirišemo druge da krenu njihovim putem.

Svaka promjena djeluje malo kada je izdvojena, ali zajedno one stvaraju pozitivaj uticaj koji se osjeća svuda na svijetu. U Oriflame-u imamo strast i duh da pravimo razliku i kada riješimo da nešto učinimo, ne postoje granice u našim dostignućima. Nema ničeg ljepšeg od toga.

#PRELJEPAPROMENA
5 OD NAŠIH BROJNIH INICIJATIVA

Ovo su samo neke od inicijativa koje smo pokrenuli da poboljšamo uticaj na planetu i ostvarimo prelijepu promjenu.

 

Naša EcoBeauty linija

Svi naši Ecobeauty proizvodi su prirodnog ili certifikovanog organskg porijekla, ne sadrže silicone, mineralna ulja ili sintetičke mirise. Dodatno, Ecobeauty krema za lice i krema za poručje oko očiju imaju i Fairtrade® sertifikat. EcoBeauty čini mnogo više od dobrog za vašu kožu – ona mijenja živote. U poljoprivrednim zajedinicama odakle uzimamo kokosovo ulje, dio doprinosa ide na obuke za biodiverzitet, organski uzgoj i rukovođenje prirodnim resursima, kao i jačanje položaja žena.

Mikro granule

Koristimo samo biorazgradive, prirodne granule u svim našim proizvodima za priling kože. Zašto? Jer cijenimo bezbjednu, čistu vodu koja je dobra za vaše zdravlje i okolinu.

Solarni paneli i LEED zlatni sertifikat

Naša Wellness fabrika u Rurkiju u Indiji ima solarne panele na krovu i napaja se sunčevom energijom da bi smanjila potrošnju struje. Zahvaljujući pametnoj implementaciji rešenja koja se fokusiraju na čuvanje energije i kreiranje zdravog i ekološki osvešćenog radnog mesta, naša Wellness fabrika dobila je zlatni sertifikat LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design).

Dječja fondacija

Oriflame se obavezao da od prodaje Tenderly Promise donira 1 milion eura Svetskoj Dečjoj Fondaciji. Želimo da uradimo sve što možemo da pomognemo ugroženoj djeci da imaju srećnije, bezbednije i zdravije djetinjstvo i bolju budućnost.

Za zelenije sjutra

2017. godine 97% papira za naše kataloge dolazilo je iz potvrđenih šumskih izvora i sprečili smo da 99% našeg proizvodnog otpada završi na zelenim površinama. Od 2018, 200% struje koju koristimo širom sveta dolazi iz obnovljivih izvora.


“We are committed to reducing the impact of our business”


IT'S A NEVERENDING JOURNEY
Our long-term goal is to become a fully sustainable company. This means living within the limits of our planet, respecting our environment and contributing to a fair society where everyone can prosper.
This is why, when formulating our products, we strive to use natural ingredients that are in line with our strong environmental policies and are not harmful to the environment. We were one of the first companies to use plant extracts in our skin care products, and we’ve always tried to optimise the use of our ingredients from renewable plant sources.
We’ve made a lot of progress, and there's still more to go. We know that there’s a long journey ahead of us and still much more still to be done. That is why, in 2014, we decided to implement our new sustainability strategy to define the three key areas that Oriflame continues to stay focused on and is dedicated to.
Our journey to sustainability will be a long one. But the nature and size of our business means we have the responsibility and opportunity to achieve real, lasting, positive change.

 

Successful People
We care about helping people to find a way to achieve their goals. Through our employees, Consultants, suppliers, the communities where we operate and our customers, we can help enable success for many people around the world.
Read more >>

Great Products
We bring beauty, confidence and wellbeing to the many, and respect people and nature every step of the way. That means creating products that are socially, ethically and environmentally responsible.
Read more >>

Thriving Planet
We are committed to making our business environmentally sustainable. Our strategy is built on a thorough understanding of our impact and a long-held commitment to the principles of sustainability.
Read more >>


Here you can find more information about Sustainability
http://corporate.oriflame.com/SUSTAINABILITY/