Kako da umanjite pore

Pore mogu postati problem, već u vašim 20-im – zapravo, one su prvi znaci starenja. Kako opadaju nivoi kolagena i elastina i gravitacija uzima maha, naše pore menjaju oblik i gube strukturu. Rezultat? Uvećane pore. Evo šta možete da uradite povodom ovog problema.

ČIŠĆENJE 
Mislite o ovome na sledeći način: prazne pore su manje vidljive od punih. Ne da je njihova veličina išta drugačija, već ono čime su ispunjene, zbog čega izgledaju veće. Kada otvorene pore ispunjene uljem i mrtvim ćelijama oksidiraju, pretvaraju se u nezgodne mitesere, a oni su, naravno, veoma vidljivi.

Jutarnja i večernja rutina čišćenja kože ukloniće ulje, make-up i naslage nečistoća od čega će koža biti čista. Počnite za gelom za čišćenje lica a potom tupferom natopljenom u tonik pređite preko lica da biste uklonili ostatke nečistoća. Probajte i sa dodavanjem aparata za čišćenje u vašu rutinu; to je efektivan način za rešavanje većih nečistoća i klinički dokazano pruža korisnicima manje pore u samo nekoliko sedmica korišćenja.

OKOLINA 
Šteta nanesena sunčevim delovanjem, zagađenje okoline, iscrpljujući životni stil, stres i pušenje svi utiču na veličinu vaših pora. Kao što UV zrake slabe strukturu vaše kože, pore se opuštaju i zbog toga je korišćenje krema sa zaštitnim faktorom nužan preventivni korak koji trebamo preduzeti. Isto tako se možete prepustiti nekim opuštajućim običajima i sebi obezbediti dovoljno sna. I nemojte – i to stvarno mislimo – nemojte da pušite. Loše je za sve.

KISELINE
Činjenica: pore se ne otvaraju i ne zatvaraju. Ali mrtva koža koja ih ispunjava će uvećati njihov izgled. Piling koji sadrži glikoličnu, salicidnu, beta-hidroksidnu ili alfa-hidroksidnu kiselinu koja će delovati dubinski prilikom uklanjanja mrtvih ćelija kože koje su došle do kraja svog ciklusa života. Isprobajte naš NovAge Ecolagen serum protiv bora, NovAge tonik za obnavljanje kože i NovAge True Perfection noćna krema za obnavljanje kože – sve od njih sadrže alfa-hidroksilne kiseline. 

HIDRATACIJA

Ako imate masnu kožu, verovatno ste svesniji vaših pora od drugih. Izbegavajte veoma teške dnevne kreme koje mogu zatvoriti vaše pore. Umesto njih koristite lagane losione ili gelove za hidrataciju kože. Čak i ako imate masnu kožu, nemojte u potpunosti da zaobiđete hidrataciju. Što vam je koža hidriranija, ćelije će vam biti punije, zbog čega će pore biti manje vidljive a znaci starenja kože manji.

KAMUFLAŽA 
Potrebni su vam brzi rezultati? Onda stvarno trebate da isprobate NovAge kremu za umanjivanje pora i finih linija ispod svog make-upa. Koža se lako upija a sadrži posebne sastojke uz pomoć kojih možete stvoriti glatku bazu sa besprekornim izgledom kože. Nakon toga nanesite uobičajeni tečni puder. Savršeno!
Tekst: Fotografije: Kristine Wreyford