Ostanite motivisani!

Da li vam je sve teže da se držite svoje rutine vežbanja? Znamo taj osećaj! Ali nedostatak motivacije bi trebalo da bude poslednja stvar koja Vas sprečava da vodite računa o svom zdravlju. Dakle, evo nekoliko saveta kako da ostanete motivisani.

1. POSTAVITE REALNE CILJEVE 
Postavljanje nedostižnih ciljeva nije samo loše za vaše telo ili samopouzdanje, već Vas može i navesti da poželite da sasvim odustanete. Dakle, pobrinite se da postavite realne ciljeve za koje znate da možete postići. Zatim, kako Vaše telo jača, možete ih povećati. Zapamtite: biti zdrav nije sprint, već dugoročan izbor načina života.

2. NAGRADITE SEBE 
Svaki put kada postignete cilj, obavezno proslavite! Nagrađivanjem sebe za dobar rezultat učinićete proces zabavnijim i motivisaćete se da nastavite. Čak i male stvari poput smutija kojim ćete se počastiti ili gledanje omiljene TV emisije nakon teretane mogu biti dovoljne da Vam rutina postane navika.

3. NAPRAVITE OPKLADU
Lako je prekršiti obećanja koja dajemo sebi, ali ne ona koja dajemo drugima. Dakle, udružite se sa prijateljem ili članom porodice i napravite opkladu. Spoljni pritisak će Vas naterati da dvaput razmislite o tome da preskočite neki dan naporne vežbe. Možete čak dodeliti novčanu kaznu onome ko izostane. To sigurno nećete biti Vi! 

4. NEK BUDE ZABAVNO 
Pošto su zdrav život i fitnes životna ambicija, ovo bi mogao biti najvažniji savet. Ako nastavite da radite isti trening iz dana u dan, na kraju će Vam dosaditi. Takođe, Vaši mišići će se naviknuti na Vaše pokrete, što znači da nećete dobiti iste rezultate. Zbog toga je ključno da promenite svoj režim novim, i iznad svega, zabavnim časovima, sportom i izazovima. 

5.PRONAĐITE PODRŠKU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
Nije tajna da previše vremena provodimo na svojim telefonima. Dakle, neka Vaša zavisnost od telefona radi za vas. Pretražite Instagram i Fejsbuk i pronađite inspirativne fitnes naloge i učinite Jutjub svojim drugarom za vežbanje gledajući tutorijale. Garantujemo da će pogled na fit tela izazvati želju da vežbate!


Tekst: Fotografije: Getty Images