Zašto bi trebalo dvostruko čistiti lice

Ne, sapun i voda nisu dovoljni! Pitate se zašto bi trebalo dubinski čistiti lice? Pročitajte ispod!

Da vam otkrijemo tajnu čiste kože i boljeg prijanjanja šminke? Tajna je u metodi dvostrukog čišćenja! To je razlog zašto smo osmislili naše NovAge ulje za čišćenje lica - kako bi vaša koža mogla zaista da zablista dubinskim sjajem. Potrebno vam je još razloga zašto bi trebalo dubinski čistiti kožu? Porazgovarali smo s dr. Alainom Mavonom, Oriflame Senior direktorom sektora za istraživanje i razvoj, i saznali više o ovoj čudesnoj metodi.

img-1.jpg 

Dvostruko čišćenje je sve popularnije. Šta je toliko posebno u toj metodi?
AM:
Dvostruko čišćenje je napredna metoda čišćenja lica koja dolazi iz Azije. Uključuje pranje lica u dva koraka, prvo sredstvom na bazi ulja, a zatim sredstvom na bazi vode.

Kako dvostruko čišćenje deluje?
AM: Nauka nam govori da ulje i voda ne idu zajedno. Zato trebate koristiti sredstvo na bazi ulja da uklonite nečistoće na bazi ulja, kao što su ZF, vodootporna šminka, čestice zagađenja i suvišne masnoće, jer nepravilno uklonjene nečistoće dovode do začepljenja pora i nastanka mitiseta i akni. To je razlog zašto je ova metoda čišćenja lica toliko važna, posebno uveče.

img-2.jpg 

Hoće li dvostruko čišćenje popraviti stanje moje kože?
AM:
Svakako. Dvostruko čišćenje svake večeri će povećati blistavost kože i omogućiti serumima, hidratantnim kremama i proizvodima koji deluju tokom noći da prodru u dublje slojeve kože i budu udelotvorniji. A ako vam je koža osvežena i pore pročišćene, izgledaće ujednačenije i mlađe.

Mogu li koristiti sredstvo za čišćenje na bazi ulja ako imam masnu kožu?
AM:
Naravno. Ako imate masnu kožu, čišćenje sredstvom na bazi ulja je još važnije – jednostavno zato što na vašoj koži ima više nečistoća na bazi ulja.

Deluje li NovAge ulje za čišćenje lica na svim tipovima kože?
AM: Naravno. U pitanju je temeljno ispitana negujuća formulacija. Ne sadrži boje, mirise ni mineralna ulja, a glavni sastojak je ulje noćurka koje umiruje i izglađuje kožu svojim zasićenim masnim kiselinama koje koža obožava, i tako joj osigurava dodatnu negu.

img-3.jpg 

Kako se NovAge ulje za čišćenje lica koristi?
AM: Na samom početku rutine nege kože, jednostavno istisnite dve pumpice ulja u dlanove. Nanesite na celo lice, zatvorenih očiju, i nežno umasirajte. Ako imate masnu T-zonu, tom području posvetite veću pažnju. Zatim pokvasite ruke mlakom vodom i nastavite da masirate lice dok se ulje ne pretvori u losion mlečno bele boje. Za dvostruko čišćenje, nakon toga očistite lice vašim uobičajenim sredstvom. Isperite i uživajte u glatkoj, hidrriranoj i osveženoj koži.