Sezonski sadržaj
Početna

Saveti kako da smanjite rasipanje u beauty rutini

Published: 7.3.2024. | Author: Valeria Solonari

Da li ste spremni da postanete ekološki borac i smanjite otpad u svojoj beauty rutini? Zaboravite na neodgovorne navike i prihvatite zeleniji način života uz ove jednostavne, ali efikasne savete. Otkrijte kako možete lako da donosite odluke prihvatljive za okolinu, a da ne ugrozite svoju beauty rutinu!

Saznajte više

Odaberite proizvode s održivijom ambalažom

Smanjenje otpada u vašoj beauty rutini je jednostavno kao što je odabir proizvoda s održivom ambalažom. Potražite opcije poput flašica Love Nature šampona i regeneratora koje su napravljene od 100% reciklirane plastike, Waunt Dry Oil Seruma pakovanog u reciklirano staklo ili bilo kojih THE ONE Make-up četkica s drškama od FSC® - sertifikovanog drveta.
Posvećeni smo tome da ostanemo na čelu tehnologije održive ambalaže. Nedavno smo integrisali Albéa's Reflex 2 za Duologi Creme regeneratore. Asimina Lulja, naš tehnolog za pakovanje, objašnjava da je Reflex 2 pakovanje bez aluminijuma i da je odobreno od strane RecyClass, i u potpunosti je kompatibilno sa evropskim tokovima reciklaže. Više o ovom uzbudljivom razvoju pročitajte ovde.

Prihvatite proizvode prirodnog porekla obogaćene organskim ekstraktima

Uživajte bez osećaja krivice uz naše voljene Love Nature proizvode za negu tela i kupke. Svaki Love Nature sapun, regenerator, krema za telo i losion sadrže minimalno 95% sastojaka prirodnog porekla. Štaviše, proizvodi ove kolekcije koji se ispiraju su formulisani tako da budu biorazgradivi. Doživite savršenu fuziju savesti i uživanja s proizvodima koji su sigurni, odgovorni i izrađeni u skladu s prirodom.

Izaberite alternativne opcije koje se mogu dopunjavati

Dopunjivi proizvodi su još jedan sjajan način smanjenja beauty otpada. Naš Essense&Co. tečni sapun i za ruke dolaze u kesi za dopunu koja lako može ponovno napuniti prelepu flašicu. Ova opcija smanjuje korišćenje plastike za 76% u odnosu na jednu flašicu od 300 ml i dugoročno je isplativa. Osim toga, pokušajte da se u potpunosti prebacite na sapune! Swedish Spa sapun dolazi u minimalnom pakovanju i omogućava produženu upotrebu, značajno smanjujući otpad.

Saznajte više

Ponovo koristite i reciklirajte kada god je to moguće

Svaka mala promena je bitna kada je u pitanju smanjenje beauty otpada. Umesto da koristite proizvode za jednokratnu upotrebu koji stvaraju otpad, razmislite o ekološki prihvatljivijim alternativama koje se mogu prati i ponovno koristiti, poput naših jastučića od bambusa i silikonske maske za višekratnu upotrebu.
Ne bacajte prazne posude kozmetičkih proizvoda! Ponovno ih iskoristite kao kutije za nakit, pribor za kosu ili sitne predmete po kući. Ako posuda nije za ponovnu upotrebu, osigurajte pravilno odlaganje recikliranjem. Na primer, flašice naših parfemskih voda .SE Swedish Experience imaju pumpicu s odvrtanjem koja vam omogućava da odvojite i reciklirate sve elemente.

Bonus savet: kupujte manje!

Iako svi volimo beauty proizvode, zapamtite da najjednostavniji način smanjenja otpada u beauty rutini je izbjegavanje kupovine proizvoda koji vam zapravo nisu potrebni. Sledeći put kad budete bili zaneseni željom za dodavanjem proizvoda u korpu, zastanite na trenutak i procenite da li vam zaista treba ili samo doprinosi nepotrebnom otpadu.
Pogledajte proizvode iz ovog članka
Love Nature šampon za masnu kosu sa organskim limunom i nanom
Love Nature

Love Nature šampon za masnu kosu sa organskim limunom i nanom

3,49 €

7,50 €

Kutak za inspiraciju

Ček-lista za torbu za plažu 2024: pet najboljih stvari za leto
Sezonski sadržaj
Ček-lista za torbu za plažu 2024: pet najboljih stvari za leto

Kako se leto približava, svakodnevno vas pozdravljaju blagi povetarac i duži sunčani dani,savršeni za idilično odmaranje na plaži. Bez obzira da li imate odmor koji je već zapisan u vaš raspored ili jednostavno planirate vikende okupane suncem, pravo je vreme za beg od obaveza.

Pročitajte

Ostalo

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR