Sezonski sadržaj
Početna

Kako da vaša blistava šminka traje ceo dan

Published: 18.4.2024. | Author: Amanda Aleljung

Želite da savršeno blistavi izgled šminke? Postoje različiti načini da to uradite, u zavisnosti od svog tipa kože. Zamolili smo duet šminkera iz Londona Pamelu i Andreu da podele najbolje savete za postizanje dugotrajnog sjaja.

„Jako je važno da koža bude pravilno pripremljena pre nanošenja bilo kakve šminke. Dobrom pripremom pomoći ćete da se šminka duže zadrži na koži i ujednači ten. Međutim, svi imamo različite tipove kože koje moramo uzeti u obzir kada stvaramo blistavi izgled. Nastavite da čitate da biste saznali kako da prilagodite izgled svojoj koži“, objašnjavaju Pamela i Andrea.

Saznajte više

Korak 1: nega

Za masnu ili kombinovanu kožu: „Toneik u spreju je odličan način za početak jer smiruje kožu i balansira masnoću. Zatim bismo dodali laganu hidratantnu kremuna spoljašnji deo licaa (vilice, slepoočnice i jagodice) izbegavajući područja koja se prirodno maste, na sredini. Ostavite nekoliko minuta da se upije, a zatim dodajte prajmer za matiranje koji smanjuje pore na sredinu lica.”
Za suvu kožu: „Počnite blagim pilingom da biste uklonili sve odumrle ćelije kože i omogućili narednim proizvodima da prodru u kožu. Takođe bismo koristili masku za lice sa hijaluronskom kiselinom da obezbedimo dubinsku hidrataciju, praćenu bogatom hidratantnom kremom.

Korak 2: Hajlajter

Za masnu ili kombinovanu kožu: „Nakon nanošenja matirajućeg prajmera na T-zonu ili druga masna područja, nanesite tečni hajlajter na sve tačke na licu koje želite da istaknete. To mogu biti jagodice, obrve, slepoočnice i vrh nosa.
Za suvu kožu: „Odličan savet je da pomešate kap tečnog hajlajtera s hidratantnom kremom za dodatni sjaj. Ako vam je koža veoma suva, možete lagano da nanesete hajlajter na celo lice preko hidratantne kreme pre nego što dodate podlogu.

Korak 3: Osnova šminke

„Sledeći korak je da ujednačitei ton kože. Prstima nanesite malu količinu svog omiljenog tečnog pudera, ali samo na delove kojima je to potrebno – ne na celo lice. Upotreba prstiju zaista zagreva proizvod i pomaže da se šminka lakše uklopi u kožu.
Nanesite korektor po izboru na svim mestima sklonim flekama ili crvenilu koje tečni puder nije prekrio. Možete prstom lagano tapkati proizvod za ravnomjerniji završetak.”

Saznajte više

Korak 4: Dodajte boju i definiciju

„Volimo da nanesemo krem bronzer mekom gustom četkom. Najlakšim dodirom tapnite proizvod na slepoočnice, jagodice i vilicu. Ovo zagreva lice i daje mu dimenziju.
Koristite istu tehniku tapkanja za nanošenje kreme ili tečnog rumenila, prilagođavajući položaj na osnovu oblika lica. Za okrugla lica volimo da nanesemo rumenilo na jagodice za podignuti efekat, a ako imate uglato lice sa jakim jagodicama, predlažemo da dodate rumenilo na jabučice obraza.

Saznajte više

Korak 5: Završni potezi

„Da biste završili ovaj sjajni izgled i održali ga tokom celog dana, ključno je postaviti sve proizvode na svoje mesto. Volimo kremaste i tečne proizvode jer se neprimetno stapaju, pojačavajući sjaj proizvoda ispod, a ne zatamnjujući ih. Dakle, iz tog razloga, upotreba pudera u prahu je od suštinskog značaja da se ništa ne pomera tokom dana.
Preporučujemo da nanesete malu količinu pudera u prahu na mesta gde ne želite dodatni sjaj. Fokusirajte se na T-zonu i oko nosa za masnu kožu. Međutim, za kožu koja je suvlja, savetujemo da u potpunosti preskočite puder i pređete direktno na sprej za fiksiranje za besprekoran i dugotrajan finiš.”
Istražite više tehnika šminkanja od Pamele i Andree na www.pandamakeup.co.uk.
Pogledajte proizvode iz ovog članka
Waunt Smooth Cheeks tonik-krema u spreju
Waunt

Waunt Smooth Cheeks tonik-krema u spreju

8,99 €

19,00 €

THE ONE Illuskin Glow Reflective tečni puder
THE ONE

THE ONE Illuskin Glow Reflective tečni puder

16,00 €

Kutak za inspiraciju

Ček-lista za torbu za plažu 2024: pet najboljih stvari za leto
Sezonski sadržaj
Ček-lista za torbu za plažu 2024: pet najboljih stvari za leto

Kako se leto približava, svakodnevno vas pozdravljaju blagi povetarac i duži sunčani dani,savršeni za idilično odmaranje na plaži. Bez obzira da li imate odmor koji je već zapisan u vaš raspored ili jednostavno planirate vikende okupane suncem, pravo je vreme za beg od obaveza.

Pročitajte

Ostalo

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR