Nega kože
Početna

Šest grešaka u nezi kože koje treba da izbegnete

Published: 28.3.2024. | Author: Amanda Aleljung

Ne vidite očekivane rezultate svoje rutine nege kože? Može biti teško da se to ispravi. Hajde da vas vratimo na pravi put tako što ćemo stati na kraj najčešćim greškama u nezi kože pomoću ovog vodiča koji je jednostavan za praćenje, korak po korak.

1. Ne sprovodite dvostruko čišćenje

Dvostruko čišćenje se odnosi na pranje lica u dva koraka da biste posvetlili i poboljšali ten i omogućili da serum i hidratantna krema deluju efikasnije. Počnite sredstvom za čišćenje na bazi ulja kao što je Novage+ Comfort Oil-to-Milk Cleanser da biste uklonili prljavštinu na bazi ulja poput ZF-a i šminke. Zatim koristite sredstvo za čišćenje na bazi vode kao što je Novage+ Refresh Gel Cleanser da biste uklonili sve preostale nečistoće.

2. Preterujete s pilingom

Saznajte više

Piling je ključni korak u vašoj rutini jer pomaže da očistite pore, uklonite odumrle ćelije kože i poboljšate teksturu kože. Ali ako ga koristite previše, može iritirati vašu kožu i oštetiti vašu kožnu barijeru. Preporuka je da piling koristite najviše 2-3 puta nedeljno u zavisnosti od toga da li vaša koža to može da toleriše. Takođe je veoma važno da budete nežni kada koristite proizvod - nemojte trljati! Preporučujemo vam da isprobate NovAge piling za obnavljanje kože; njegova efikasna mešavina AHA i BHA će vašu kožu odmah učiniti sjajnijom i obnovljenom.

Saznajte više

3. Koristite proizvode pogrešnim redosledom

Ako koristite mnogo proizvoda u svojoj rutini za negu kože, možda ih nanosite pogrešnim redosledom, što ih zapravo može učiniti manje efikasnim. Tačan redosled upotrebe proizvoda za negu kože je: Sredstvo za čišćenje, tonik, krema za predeo oko očiju, serum, dnevna ili noćna krema.

4. Zaboravljate na vrat

Nega kože nije samo briga o vašem licu. Koža na vašem vratu i dekolteu je podložna istim efektima starenja uzrokovanim genetikom i faktorima životne sredine, poput izlaganja suncu i urbanog zagađenja. Dakle, obavezno uključite i te oblasti u svoju rutinu.

6. Koristite preveliku količinu proizvoda

Većina nas ne procenjuje dobro količinu proizvoda koja nam je potrebna da bi bili efikasni. Ovde važi pravilo manje je više zato što vam je potrebna samo mala količina proizvoda veličine novčića da biste obavili posao.

Kutak za inspiraciju

Miteseri ili lojne niti - u čemu je razlika?
Nega kože
Miteseri ili lojne niti - u čemu je razlika?

Svi smo već to doživeli, stajali smo ispred ogledala i mučili svoju kožu očajnički pokušavajući da istisnemo sve što liči na mitesere. Ali pokušavajući da se oslobodimo tih tačkica možda samo napadamo lojne niti, a ne mitisere! Saznajte šta su one i kako se nositi sa njima!

Pročitajte

Ostalo

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR