Nega kože
Početna

Kako da negujete kožu u skladu sa svojim hormonskim statusom

Published: 15.2.2024. | Author: Valeria Solonari

Naše rutine nege kože dugo su plesale u sezonskom ritmu, od zime do proleća. Ali šta je sa ritmom koji vaše telo diriguje svakog meseca? Predstavljamo negu gde istražujemo zamršenu vezu između našeg tela, zdravlja i kože. Naravno, postoje proizvodi za hormonalne akne, ali mi to napredujemo tako što ćemo celu rutinu nege kože sinhronizovati sa vašim menstrualnim ciklusom.

Šta je hormonski ciklus?

Vaši hormoni su di-džejevi vaše kože, koji vrte različite numere iz nedelje u nedelju. Nedavni uvidi iz izveštaja o trendovima WGSN (World Global Stile Network) otkrili su tajne o tome kako hormonalne promene mogu pokvariti (ili blagosloviti) vašu kožu. Hajde da razložimo faze i shvatimo kako prilagođavanje rutine svake nedelje može održati vašu kožu blistavom.

Razumevanje sezonskih ciklusa kože

Vaša koža svake nedelje prolazi kroz različite faze, slične godišnjim dobima. Hajde da se udubimo u detalje i naučimo kako možete da prilagodite svoju rutinu nege kože u skladu sa tim.

Saznajte više

1. nedelja – zimska koža: suva faza

Da li ste se ikada osećali kao da vam se lice pretvorilo u pustinju u to doba meseca? Suva faza, poznata kao zimska sezona vaše kože, više je od dehidracije – hormoni vam stvaraju snežnu oluju za negu kože. Borite se protiv suvoće pomoću hidratantnog sredstva za čišćenje i snažnog hidratantnog sredstva iz asortimana Novage+ Skinrelief. Zamislite hijaluronsku kiselinu i nežne pilinge kako biste sprečili da se vaša koža oseća poput snežnih smetova.

Saznajte više

2. nedelja - prolećna koža: faza poboljšanja

Druga nedelja označava fazu poboljšanja – smatrajte to pozivom za buđenje vaše kože, tako da je vreme za ponovno pokretanje. Uklonite ostatke zimskog sivila Optimals pilingom za lice. Koristite ProCeuticals vitamin C rastvor i antioksidativni serum za lice da svojoj koži pružite novi početak. Važno je da promenite svoje proizvode kako biste omogućili svojoj koži da diše.

3. nedelja - letnja koža: faza blistavosti

Ovulacija donosi sjaj, pa neka stvari budu lagane i prozračne pomoću hidratantnih formula koje oponašaju letnje vibracije. Krema sa ZF je vaša svakodnevna prijateljica, ali razmislite o dodavanju Retinol kapi sa serumom da biste zaštitili taj blistavi sjaj kao što biste zaštitili svoj letnji ten. Ovaj proizvod deluje duboko ispod površine kože kako bi pomogao u smanjenju dubokih bora i povećanju sadržaja vode u koži za jedriji izgled.

Saznajte više

4. nedelja - jesenja koža: masna faza

Tokom jesenje sezone vaše kože, stvari mogu postati pomalo promenljive, tako da je sve u pronalaženju ravnoteže. Borite se protiv viška masnoće pomoću hidratantnih kremama bez ulja i salicilnom kiselinom. Zamislite to kao oštar jesenji povetarac vaše kože – osvežavajući, ali zahteva malo dodatne nege. Potražite serume na bazi vode kao što je Optimals Even Out koji će vam pomoći da blistate tokom sezone, čak i tokom hormonalnih fluktuacija.
Na kraju, nega kože u skladu s hormonskim promenama kože se svodi na dešifrovanje jedinstvenih tendencija vaše kože svake nedelje. Prilagodite svoju rutinu, prihvatite promene i pustite da vaša koža prolazi kroz godišnja doba.
Pogledajte proizvode
NovAge Skinrelief Pro Resilient set
NovAge

NovAge Skinrelief Pro Resilient set

86,99 €

127,00 €

Kutak za inspiraciju

Šest grešaka u nezi kože koje treba da izbegnete
Nega kože
Šest grešaka u nezi kože koje treba da izbegnete

Ne vidite očekivane rezultate svoje rutine nege kože? Može biti teško da se to ispravi. Hajde da vas vratimo na pravi put tako što ćemo stati na kraj najčešćim greškama u nezi kože pomoću ovog vodiča koji je jednostavan za praćenje, korak po korak.

Pročitajte

Ostalo

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR