Nega kože
Početna

Sve što treba da znate o pojmu “skin cycling”

Published: 18.4.2024. | Author: Amanda Aleljung

Jeste li čuli za “skin cycling”? To je beauty rutina o kojoj pričaju svi na TikToku. Ali, šta je to tačno? Koncept je jako jednostavan: vaša rutina nege će biti efikasnija ako strateški odredite kada ćete i kako koristiti određene proizvode. Čitajte dalje i saznajte više.

“Skin cycling” je rutina nege kože u ciklusu od četiri noći koja uključuje dve noći nanošenja tretmana s aktivnim sastojcima nakon čega slede dve noći odmora – a zatim krećete ispočetka. Ideja ove rutine je da dovede vašu kožu u ravnotežu i spreči uništavanje barijere kože zbog nanošenja previše aktivnih sastojaka. Sprovođenjem ove rutine iskoristićete sve prednosti vaših proizvoda i izbeći moguće probleme, kao što su crvenilo i iritacija kože.

Saznajte više

Prvo veče “skin cycling” rutine: Piling

Započnite prvu noć čišćenjem, a zatim nastavite proizvodom za piling. Preporučujemo NovAge Skin obnavljajući piling koji sadrži mešavinu AHA i BHA za efikasnu negu barijere kože. Završite slobodnu noć bogatom hidratantnom kremom kao što je Novage+ noćna krema

Saznajte više

Drugo veče “skin cycling” rutine: Retinoid

Druge večeri nakon čišćenja kože, umesto pilinga, nanesite proizvod koji sadrži retinol. Naš odabir su NovAge ProCeuticals retinol kapi sa serumom formulisane s 1.1% inkapsuliranim retinolom. To je vrlo moćan sastojak i ako ga koristite prečesto može dovesti do iritacije i crvenila kože. Dakle, uvijek imajte to na umu i nemojte ga kombinovati s drugim sastojcima koji potencijalno mogu nadražiti kožu.

Saznajte više

Treće i četvrto veče “skin cycling” rutine: Oporavak

Sada je fokus na tome da dopustite vašoj koži da se odmori i da joj pružite maksimalnu hidrataciju. Potražite serume ili hidratantne kreme koje sadrže npr. hijaluronsku kiselinu, ceramide i glicerin. Isprobajte NovAge Time Restore revitalizujući serum za savršeni oporavak.
Nakon završetka ciklusa od četiri večeri, započnite ispočetka. Stručnjaci tvrde da ćete nakon samo nekoliko ciklusa primetiti rezultate kroz zdravi sjaj i blistavost kože.
Pogledajte proizvode iz ovog članka
Novage+ Multi-Active Anti-Ageing noćna krema bogate teksture
Novage+

Novage+ Multi-Active Anti-Ageing noćna krema bogate teksture

29,00 €

Kutak za inspiraciju

Šest grešaka u nezi kože koje treba da izbegnete
Nega kože
Šest grešaka u nezi kože koje treba da izbegnete

Ne vidite očekivane rezultate svoje rutine nege kože? Može biti teško da se to ispravi. Hajde da vas vratimo na pravi put tako što ćemo stati na kraj najčešćim greškama u nezi kože pomoću ovog vodiča koji je jednostavan za praćenje, korak po korak.

Pročitajte

Ostalo

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR