Nega kože
Početna

Sastojak u centru pažnje: glikolna kiselina

Published: 28.3.2024. | Author: Oriflame

Glikolna kiselina nije samo jedan od najefikasnijih sastojaka za piling, već je i sredstvo za posvetljivanje kože, poznato je po ujednačavanju tonusa i teksture kože. Evo šta treba da znate o AHA!

Možda ćete prepoznati ovaj sastojaki po terminu AHA; volimo da ga zovemo kapitenom tima kada je u pitanju nega kože. Glikolna kiselina je jedan od najefikasnijih pilinga, kome dermatolozi širom sveta veruju da efikasno pojačava blistavost, izglađuje i ujednačava ton kože. Interesuje vas više? Evo šta treba da znate.

Saznajte više

Šta je glikolna kiselina?

Glikolna kiselina je vrsta AHA (alfa-hidroksi kiseline) i jedan je od najefikasnijih pilinga kože, otkrivajući svetliji, glatkiji ten. Zbog svoje male veličine molekula, može lako da prodre u kožu, omogućavajući joj da počne da deluje brzo i efikasno.

Kako glikolna kiselina deluje na vašu kožu?

• Neverovatan piling • Izuzetan pojačivač blistavosti • Snažan obnavljanje površine kože • Pojačiva kolagen i umanjuje linije

Kako deluje glikolna kiselina?

Glikolna kiselina je vrsta hemijskog pilinga koji deluje tako što slabi „lepak“ između ćelija kože, omogućavajući starijim ćelijama da se odvoje od površine i podstičući nove ćelije da se prebace na vrh. Kako se starije ćelije odvajaju od gornjeg sloja kože, ispod se otkriva svetlija i svežija koža. Ove nove, življe ćelije kože znače svežiji, osvetljeniji izgled sa boljim sjajem kože i glatkijom teksturom.
Nagomilavanje starih, odumrlih ćelija na površini kože može prouzrokovati da koža bude gruba, da izgleda umorno i da joj nedostaje vitalnost – glikolna kiselina to veoma efikasno uklanja, otkrivajući gipki, blistaviji izgled! Primetno, ovo takođe pomaže kod nepravilnosti: jedan od glavnih uzroka začepljenih pora i stvaranja bubuljica je nakupljanje mrtvih ćelija kože.
Ne želimo da vas vas više opterećujemo svime što ovaj aktivni sastojak može, ali glikolna kiselina takođe ima sposobnost da pojača kolagen, koji pomaže koži da ostane čvrsta, a vremenom smanjuje bore i popunjava kožu.

Na šta treba da obratite pažnju?

pH i pKa su dva faktora koja utiču na efikasnost glikolne kiseline. pH i koncentracija glikolne kiseline su važni jer niži pH i veća koncentracija znače bolje i brže rezultate. pKa je specifična mera jačine kiseline.
Glikolna kiselina i mlečna kiselina obe imaju pKa od 3,8; da bi funkcionisao najbolje, pH formule u kojoj se nalazi trebalo bi da bude veoma blizu ovom. NovAge ProCeuticals 6% AHA piling rastvor ima pH opseg od 3,8 – 4,2, idealan za efikasne rezultate.
Pošto je veoma važno uspostaviti ravnotežu između efikasnosti i osećaja prijatnosti, moraćete da pronađete nivo koji vam odgovara i koji vaša koža toleriše. Uvek se preporučuje patch test na koži.
PROFESIONALNI SAVET: Naš NovAge ProCeuticals 6% AHA piling rastvor sa mlečnom kiselinom i glikolnom kiselinom je dizajniran za optimalnu efikasnost za sve tipove kože.
Pogledajte proizvod iz ovog članka
NovAge ProCeuticals 6% AHA piling rastvor
Rasprodato
NovAge

NovAge ProCeuticals 6% AHA piling rastvor

31,00 €

Kutak za inspiraciju

Šest grešaka u nezi kože koje treba da izbegnete
Nega kože
Šest grešaka u nezi kože koje treba da izbegnete

Ne vidite očekivane rezultate svoje rutine nege kože? Može biti teško da se to ispravi. Hajde da vas vratimo na pravi put tako što ćemo stati na kraj najčešćim greškama u nezi kože pomoću ovog vodiča koji je jednostavan za praćenje, korak po korak.

Pročitajte

Ostalo

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR