Nega kože
Početna

Sastojak u centru pažnje: salicilna kiselina

Published: 30.5.2024. | Author: Andrea Simons

Tražite sastojak za negu kože koji se otpušava pore, umanjuje nesavršenosti i čini vašu kožu svilenkasto glatkom? Pronašli ste ga! Evo sve što treba da znate o ovom pouzdanom borcu.

Saznajte više

Šta je salicilna kiselina?

Salicilna kiselina je beta hidroksi kiselina (BHA) i hemijski piling koji je uglavnom poznat po svojim prednostima u borbi protiv nesavršenosti. Ako se borite protiv masne kože ili zapušenih pora ili ste se suočili sa tinejdžerskim aknama, vrlo je verovatno da ste u nekom trenutku naišli na salicilnu kiselinu. Poznata je po izuzetnoj sposobnosti da otpuši pore i sadrže je mnogi proizvodi protiv akni (i za odrasle!) upravo iz tog razloga. Ali salicilna kiselina ima još trikova u rukavu! Postala je omiljena zbog kvalitnog pilinga i zaglađivanja i osnovni je sastojak u svakodnevnoj rutini nege kože

Šta salicilna kiselina čini za kožu?

• Vrši piling i odmašćuje • Čisti pore od masnoće, prljavštine i odumrlih ćelija kože, sprečavajući začepljenje pora • Zaglađuje grubu i neravnu kožu • Osvetljava kožu • Pomaže u sprečavanju stvaranja novih nesavršenosti i mitesera • Umiruje kožu

Saznajte više

Kako deluje salicilna kiselina?

Salicilna kiselina, kao i mnoge druge kiseline, vrše piling slabeći veze između mrtvih ćelija kože kako bi se mogle ravnomerno odbaciti, podstičući promet ćelija. Ovo pomaže da osvetlite kožu i dobijete gladak i blistav izgled. Međutim, za razliku od nekih drugih kiselina, salicilna kiselina je rastvorljiva u ulju što znači da takođe prodire u pore i vrši piling iznutra da bi očistila nečistoću, masnoće i ćelije kože kako bi sprečila začepljenje koje bi moglo dovesti do razvoja akni, što je ono što je ovaj sastojak čini odličnim u borbi protiv njih.

Gde mogu da nađem salicilnu kiselinu?

Ceo naš asortiman proizvoda Pure Skin je dizajniran da ciljano deluje na bubuljice i mitesere i pomaže u sprečavanju novih izbijanja. Svi proizvodi su antibakterijski i imaju tehnologiju detekcije u kombinaciji sa salicilnom kiselinom za uklanjanje odumrlih ćelija kože, ograničavanje proizvodnje sebuma i sprečavanje sjaja. Dakle, ako jedva čekate da isprobate salicilnu kiselinu, isprobajte Pure Skin!
Pogledajte poizvode iz ovog članka
Pure Skin Pore Clearing piling maska
Pure Skin

Pure Skin Pore Clearing piling maska

3,49 €

7,50 €

Kutak za inspiraciju

Šest grešaka u nezi kože koje treba da izbegnete
Nega kože
Šest grešaka u nezi kože koje treba da izbegnete

Ne vidite očekivane rezultate svoje rutine nege kože? Može biti teško da se to ispravi. Hajde da vas vratimo na pravi put tako što ćemo stati na kraj najčešćim greškama u nezi kože pomoću ovog vodiča koji je jednostavan za praćenje, korak po korak.

Pročitajte

Ostalo

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR