Idi na glavni sadržaj Idi na glavni meni Idi na pretragu

Kako da prijavim da mi nedostaje proizvod u paketu?

Da biste uspešno prijavili nedostatak proizvoda u paketu, neophodno je da ste prijavljeni na web stranicu sa svojim podacima (članski broj i lozinka).

U osnovnom meniju sa leve strane otvorite odeljak PORUČIVANJE / REKLAMACIJE i ponovo REKLAMACIJE.

Otvoriće se stranica na kojoj su vidljivi svi računi i označite broj računa po kojem želite da prijavite nedostatak proizvoda.

Za prijavu reklamacije da proizvpd nedostaje odaberite kao na slici a zatim kliknite ne SLEDEĆE:

 

U narednom koraku pronađite proizvod koji niste dobili a poručili ste ga i nalazi se na Vašoj fakturi. U procesu prijave ovog tipa reklamacija potrebno je precizirati da li proizvod samo nedostaje ili pored toga što proizvod nedostaje, Vama je isporučen proizvod koji uopšte niste poručili:

 

Pre nego što započnete proces prijave nedostajućeg proizvoda, proverite da li ste umesto njega dobili neki drugi koji niste ni poručili jer su nam ovi detalji jako važni za dalju obradu. Ukoliko je isporučen pogrešan proizvod koji niste ni poručili, jednostavno upišite šifru tog proizvoda: 

 

Potrebno je još da precizirate kako želite da postupimo sa ovom reklamacijim tj. da li odustajete od proizvoda ili želite da Vam proizvod pošaljemo ponovo pa odaberite jedan od dva načina:

Pošalji sa mojom sledećom porudžbinom

- Pošalji kao posebnu porudžbinu

Vrlo je važno znati da ukoliko propustite bilo koji detalj u procesu prijave reklamacije, nećete moći da prijavite reklamaciju do kraja. Ukoliko nije moguće nastaviti, molimo Vas da se vratite na početak i proverite da li nedostaje neki detalj, dopunite sve što se traži i možete nastaviti ukoliko je polje za nastavak vidljivo kao na slici:

 

U poslednjem koraku su prikazani svi detalji Vaše reklamacije, i klikom na POTVRDI I POŠALJI ovaj proces s euspešno završava. O svim detaljima obrade reklamacije bićete blagovremeno obavešteni i to u najkraćem roku a ukoliko bude potrebno korisnički servis Vas može kontaktirati za dodatne detalje.

OVDE možete pogledati kratak video koji će vam pomoći da prijavite nedostatak proizvoda.