ORIFLAME PRAVILA O ZAŠTITI LIČNIH PODATAKA –  ZA VIP KUPCE 

Datum objave: [18.05.2022.]

 

Što ova Pravila obuhvataju?

Ova pravila opisuju način na koji Oriflame obrađuje Vaše lične podatke.

Referenca "Oriflame" i "Mi" u ovim pravilima odnosi se Oriflame kozmetika MN d.o.o.

Za potrebe važećeg zakona o zaštiti podataka (uključujući i Uredbu o opštoj zaštiti podataka 2016/679 ("GDPR"), svaka kompanija i Vaši Sponzori su nezavisni rukovaoci informacija o Vašim ličnim podacima. 

Koja vrsta ličnih podataka se prikuplja?

Sledeće kategorije ličnih podataka o Vama biće prikupljane u vezi s ovim pravilnikom: 

  1. Lični podaci koji se prikupljaju od Vas: Oriflame prikuplja sledeće podatke od Vas kada popunjavate obrazac na internet stranici, dovršavate postupak registracije kao VIP kupac, kupujete naše proizvode, prijavljujete se za primanje Oriflame novosti, učestvujeteu diskusijama ili koristite druge  funkcije društvenih mreža na internet stranici, učestujete na takmičenjima, promociji ili anketi na internet stranici ili na drugi način komunicirate s Oriflame (na primer, kada kontaktirate Centar za podršku korisnicima):

Polja iznad koja su obilježena sa (*) su obavezna polja - ako ne podelite takve lične podatke, Oriflame i/ili Vaši Sponzori neće biti u mogućnosti da ih iskoriste u za to namenjene svrhe, opisane u nastavku pravilnika.  

  1. Lični podaci koji se prikupljaju o Vama:

•    Oriflame obrađuje lične podatke koji se odnose na Vašu istoriju kupovine, pratimo koje proizvode kupujete, kakve su vam preferencije i koliko često kupujete kod nas,kao i da li vas je uputio neko od naših Brend partnera.

•  Nadalje, u vezi sa svakom posetom naše internet stranice i bilo koje     aplikacije, Oriflame će automatski prikupljati sledeće lične podatke:

o  tehničke podatke, uključujući adresu internet protokola (IP) koja se koristi za povezivanje računara s internetom, podatke za prijavljivanje, tip i verziju pretraživača, podešavanje vremenske zone, tipove i verzije plug-in-ova, operativnog sustava i platformi;

o   informacije o Vašoj poseti, uključujući potpune clickstream-ove (serije klikova mišem za vreeme korišćenja Interneta) URL-ova (Uniform Resource Locators) do, kroz i iz naše internet stranice (uključujući datum i vreme); proizvode koje ste Vi pregledali ili tražili; vreme odgovora na stranicu, greške pri preuzimanju, dužinu poseta određenih stranica, informacije o interakciji sa stranicama (kao što su skrolovanje, klikovi i pokreti mišem) i metode koje se koriste za pretragu stranica kao i bilo koji broj telefona koji se koristi za pozivanje broja naših korisničkih usluga; i

o  informacije dobijene putem kolačića koje Oriflame stavlja na internet stranicu - pogledajte dole za više informacija.

 

Kako se koriste Vaši lični podaci i koja je pravna osnova za ovu upotrebu?

Oriflame i Sponzori obrađuju gore navedene lične podatke kao nezavisni rukovaoci podaima. Svako od njih samostalno obrađuje Vaše lične podatke u sledeće svrhe:

  1. Oriflame obrađuje vaše podatke iz sledećih razloga:

•  Potreba proistekla iz ugovora: kao što je potrebno za uspostavljanje i ispunjavanje ugovora s Vama, na primer, ako izvršite kupovinu. Ovo će uključivati potvrđivanje Vašeg identiteta, preuzimanje uplata, komuniciranje s Vama, pružanje korisničkih usluga i organizaciju isporuke ili drugih proizvoda, nagrada ili usluga.

•  Legitimni interesi: Kao što se zahteva za ostvarivanje sopstvenih legitimnih interesa, a posebno:

  1. da bismo komunicirali sa vama;
  2. da bismo Vas pozvali na učestvovanje u istraživanju tržišta ili studijama;
  3. da biste analizirali rezultate Vašeg poslovanja i regrutovanja (uključujući sastavljanje internih izveštaja);
  4. da bismo Vam pomogli u praćenju, poboljšanju, upravljanju i zaštiti svojih proizvoda, sadržaja, usluga i internet stranice online/offline;
  5. radi personalizacije Vaše internet stranice ili proizvoda i usluga za Vas i da bismo Vam omogućili učestvovanje u interaktivnim funkcijama Vaše internet stranice;
  6. da bismo pratili i osigurali Vašu saglasnost s našim politikama i pravilima;
  7. da bismo istražili i reagovali na sve pritužbe koje eventualno primimo od Vas o našim proizvodima i uslugama ili internet stranici;
  8. u cilju nadgledanja računa VIP kupca da bismo sprečili, istražili i/ili prijavili prevaru, terorizam, pogrešno predstavljanje, sigurnosni incident ili kriminalne aktivnosti, u skladu s važećim zakonom; 
  9. da bismo izmerili ili razumeli efikasnost oglašavanja u korist Vas i Oriflame i potrošača i da bismo Vam osigurali relevantne izveštaje (uključujući i zadovoljstvo potrošača i slične studije).

 

 

  1. Direktni marketing od Brend partnera

 

  1. Automatizovano odlučivanje i izrada profila

Mi ne koristimo potpuno automatizirano donošenje odluka kako bi ispoštovali naš ugovorni odnos s vama;

Mi, međutim, obrađujemo vaše podatke na delimično automatiziranoj osnovi s ciljem procene vaših određenih karakteristika (profilisanje). Koristimo profilisanje kako bismo vam pružili prilagođene informacije i savetovali vas u vezi naših proizvoda. To nam omogućuje da ciljamo odgovarajuće komunikacije i oglase za vas, kao što su preporuke proizvoda i usluga koje mislimo da bi mogle biti prikladne za vas.

 

S kim će se deliti Vaši lični podaci i gde?

Oriflame će Vaše lične podatke podeliti sa:

 

Gde će se podaci poslati?

 

Oriflame i Vaši Sponzori nameravaju da prenesu (i čuvaju) Vaše lične podatke u zemljama izvan Evropskog ekonomskog područja ("EEA") (tj. svih 27 država članica EU, Island, Lihtenštajn i Norveška), koje možda ne pružaju isti nivo zaštite kao zemlje u okviru EEA. Ovo se posebno odnosi na Indiju, SAD i Švajcarsku.

Kada je to slučaj i gde je prenos povezan s Oriflame grupom ili poslovnim partnerima u zemlji koja nije podložna odgovarajućoj odluci od strane Komisije EU, lični podaci su adekvatno zaštićeni standardnim ugovornim klauzulama odobrenima od strane Evropske komisije (koje su bile provedene u skladu s članom 46 (2) GDPR-a). Ako imate bilo kakvih pitanja o standardnim ugovornim klauzulama i/ili želite da dobijete njihovu kopiju, molimo kontaktirajte osobu nadležnu za zaštitu podataka Oriflame na privacy@oriflame.com.

 

Koja vrsta kolačića će se koristiti na internet stranici? 

Naša internet stranica koristi kolačiće (cookies) (male datoteke smeštene na tvrdom disku korisnika internet stranice) kako bi Vas razlikovala od drugih korisnika naše internet stranice. To nam pomaže da poboljšamo uslugu koju Vam pruža naša internet stranica kao i da poboljšamo našu internet stranicu. Koristimo „kolačiće“ kako bismo analizirali tok informacija na našoj internet stranici, prilagodili usluge, sadržaj i oglašavanje, merili promotivnu efikasnost i promovisali poverenje i sigurnost.

Za detaljne informacije pročitajte Pravila upotrebe kolačića OVDE.

 

Google analitika

Mi koristimo Google analitiku kako bismo shvatili kako korisnici koriste naše stranice i aplikacije. To znači da svaki put kad koristite naše stranice ili naše mobilne aplikacije, Vaš pretraživač automatski šalje određene podatke ka Google. To na primer uključuje internet adresu stranice koju posećujete i IP adresu s koje pristupate stranici. Detalje o tome kako Google tehnologija skuplja i obrađuje podatke možete pronaći sledeći ovaj link https://www.google.com/policies/privacy/partners/.

Ako ne želite da se Google analitika koristi na vašem pretraživaču, možete instalirati Google Analytics browser dodatak. Više o Google analitici i Google zaštiti podataka pronađite https://www.google.com/policies/privacy/partners/.

 

Vaša prava 

 

Imate pravo da tražite od Oriflame i vaših Spozora:

Takođe imate prava da prigovarate obradi koja se temelji na našim legitimnim interesima i obradi u svrhu direktnog marketinga. Nadalje, ako Društvo i/ili Vaš sponzor zatraže Vaš pristanak za obradu vaših podataka, imate pravo da povučete ovaj pristanak. 

Ta prava su ograničena u nekim situacijama – na primer, kada Društvo i/ili vaši sponzori mogu dokazati zakonsku obvezu za obradom vaših ličnih podataka. U nekim slučajevima to može značiti da su oni u mogućnosti da zadrže podatke čak i ako povučete svoj pristanak. 

Ako Društvo i/ili vaš Brend partner zahtevaju usklađenje vaših ličnih podataka sa zakonskim ili ugovornim obvezama, tada je pružanje takvih podataka obavezno: ako takvi podaci nisu dostavljeni, Društvo i/ili vaš Brend partner neće moći ispuniti svoje ugovorne obveze prema vama. Gore smo opisali koja polja ste dužni da date, kao i posledice usled nepružanja podataka. 

Kompanije veruje da može zadovoljiti sve upite koje imate o načinu na koji obrađuju vaše lične podatke. Ako imate bilo kakvih pitanja o načinu obrade vaših ličnih podataka, možete se javiti službeniku za zaštitu ličnih podataka na adresu: privacy@oriflame.com. Možete nas kontaktirati i na sledećoj adresi: info@oriflame.me.

Ako imate bilo kakvu nedoumicu, imate pravo na žalbu telima za zaštitu podataka. Relevantno telo za zaštitu podataka biće nadzorno telo u državi svojeg uobičajenog boravišta, mesta rada ili navodne povrede prava o zaštiti podataka. 

 

Koliko dugo ćemo zadržati vaše podatke?

 

Društvo će čuvati vaše lične podatke koliko god je to potrebno, a u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka i u svrhu ispunjavanja obaveza navedenih u ovom dokumentu o privatnosti.  Različiti periodi zadržavanja važe za različite vrste podataka, ali najduže ćemo obično imati lične podatke koji se odnose na obradu porudžbina, a to je 10 godina. Više informacija o praksi zadržavanja dostupno je OVDE.

  

Izmene naših Pravila o zaštiti ličnih podataka

Sve izmene koje u budućnosti učinimo u našim Pravilima biće objavljene na našoj internet stranici, a takođe ćemo Vas o tome obavestiti putem poruke e-pošte (u slučajevima kada je to potrebno) ili na drugi način. Takođe, izmene će biti dostupne i u našim prostorijama.