Idi na glavni sadržaj Idi na glavni meni Idi na pretragu

Naša istorija

Godine 1967., u maloj dvosobnoj kancelariji u centru Stokholma, braća Jonas i Robert af Johnik, zajedno sa svojim prijateljem Bengtom Helstenom, zamislili su kompaniju koja nudi jedinstvene kozmetičke proizvode inspirisane prirodom. Uprkos mnogim izazovima na tom putu, njihova vizija je utabala put za izvanredno putovanje koje nastavlja da bude inspiracija više od 55 godina kasnije.

Danas, Oriflame nosi taj san na preko 60 zemalja s 2 miliona Brend partnera širom sveta – živeći za uzbuđenje menjanja života svakog dana i stvaranje boljeg sutra. 


Značajni istorijski momenti

2024 Reach your happy place

2024. donosi uzbudljivo rebrendiranje. „Reach your happy place“ jača našu posvećenost da unesemo radost i pozitivnost u živote naših Beauty kupaca i Brend partnera širom sveta.          

2023 – Godina otkrića proizvoda

Ova godina označila je značajne korake kada je reč o revolucionarnim kategorijama poput Dulogi, Wellosophy i Novage+ proizvodima. Ova lansiranja su svedočanstvo naše stalne posvećenosti izvrsnosti u lepoti i blagostanju.  

2023 – Otvaranje Centra za istraživanje i razvoj

Značajan trenutak otvaranja našeg Centra za istraživanje i razvoj u Stokholmu. Označio je ključni korak u našoj posvećenosti inovacijama, dovodeći naše mogućnosti istraživanja i razvoja u srce Oriflameovog porekla.          

 

2022 – Klimatski lider Evrope broj 1

Oriflame se popeo na nove visine tako što je obezbedio prvo mesto kao klimatski lideri broj 1 u Evropi u sektoru ličnih i kućnih dobara priznanjem od strane Financial Times-a. Ovo dostignuće odražava našu nepokolebljivu posvećenost održivosti.

2021Lansiranje prvog eKataloga

2021. godine zakoračili smo u novu digitalnu eru lansiranjem našeg eKataloga. Poboljšavajući pristupačnost i pogodnost za našu globalnu publiku, približili smo naše proizvode na dohvat ruke.  

2020 – Podrška zajednice tokom Kovida

Usred izazova Kovida 19, stajali smo kao stub podrške našim zajednicama pružajući kontinuiranu pomoć u prevazilaženju prepreka vođenja poslovanja online. Pokazali smo otpornost i prilagodljivost rastućim potrebama naše zajednice.  

 

2017 – Proslava 50. godišnjice

Oriflame je velikom proslavom obeležio pola veka postojanja. Ova prilika je uključivala izuzetno krstarenje na dva broda koje simbolizuje ne samo razmišljanje o našem nasleđu, već i pogled unapred u narednih 50 godina rasta i uticaja.  

2015 – Lansiranje NovAge linije

Uvođenje NovAge-a, naše revolucionarne inovacije za negu kože sa patentiranom tehnologijom, pomoglo je da se pomeraju granice lepote i postave temelji za novi standard u izvrsnosti nege kože.  

2011 – Ecobeauty lansiranje

Etički i ekološki svestan, Ecobeauty je postao prvi globalni asortiman kozmetike koji je postao partner sa četiri nezavisne globalne organizacije za održivu i ekološku odgovornost – Fairtrade, Ecocert, Vegan Society i Forest Stewardship Council (FSC).

 

2009 – Otvaranje instituta za istraživanje kože

Naša posvećenost ka istraživanjima inovacija nege kože rezultirala je otvaranjem Instituta za istraživanje kože u Stokholmu. Ova najsavremenija ustanova postala je epicentar revolucionarnih istraživanja, oblikujući budućnost Oriflame ponuda za negu kože. 

2008 – Centar za istraživanje i razvoj

2008. godine pokrenut je naš najsavremeniji Centar za istraživanje i razvoj. Opremljen namenskim paketom za klinička ispitivanja pod nazivom Oriderm, ovaj centar je postao mesto za stvarne rezultate i kvalitet proizvoda.

1999 –Svetska dečja fondacija

Zajedno sa Njenim Veličanstvom kraljicom Silvijom od Švedske, Oriflame-ov rad sa Svetskom dečjom fondacijom fokusira se na podizanje svesti za marginalizovanu decu iz celog sveta, sa posebnim naglaskom na devojčice.

 

1997 – Oriflame.com lansiranja

Prekretnica je urezana 1997. godine kada smo napravili hrabar korak ka digitalnoj granici. Naša globalna veb stranica, Oriflame.com, obeležila je naš digitalni debi i postavila temelje za poboljšanu globalnu povezanost, oblikujući način na koji komuniciramo sa našim kupcima. 

1982 – Londonska berza

Osvrćemo se na 1982. godinu kada je Oriflame ušao u istoriju postavši prva strana kompanija koja se nalazi na Londonskoj berzi od Drugog svetskog rata. Ovo ne samo da je odražavalo naš globalni domet, već je postavilo scenu decenija finansijskog uspeha i međunarodne istaknutosti.

70. GODINE 20. VEKA – Lansiranje Tender Care linije

Prvo prodavana kao krema za oči, Tender Care je ubrzo postala poznata po svojim fantastičnim umirujućim i hidratantnim svojstvima. Danas je naš bestseler, koji se prodaje na milione komada širom sveta.

 

70. GODINE 20. VEKA – Inovativni prodajni model

Odvojivši se od tradicionalnih metoda, uveli smo nove pristupe prodaji i više se fokusirali na katalošku i individualnu prodaju. U avgustu 1970. godine štampali smo naš prvi Oriflame katalog u ukupno 1000 primeraka.

1967 – naš prvi asortiman proizvoda

Oriflameovo putovanje počelo je 1967. lansiranjem našeg prvog asortimana proizvoda – kreme za kožu, karmina i maskare – sve prožeto biljnim ekstraktima iz Švedske i i pionirskim angažmanom na polju održivosti,