Idi na glavni sadržaj Idi na glavni meni Idi na pretragu

Drugačija kompanija

Sve je počelo 1967. u maloj dvosobnoj kancelariji u centru Stokholma. Braća Jonas i Robert af Jochnick, i njihov prijatelj, Bengt Hellsten, seli su i  razgovarali o svojim snovima. Hteli su da osnuju drugačiju kompaniju, koja nudi drugačije proizvode. Osmislili su ideju da pružaju ljudima priliku da koriste visoko kvalitetne kozmetičke proizvode, inspirisne švedskom prirodom. Tada ovo nije bio recept za uspeh – naročito ne u Švedskoj. Ali ovaj razgovor označio je početak neverovatnog putovanja koje nastavlja da inspiriše i nakon više od 50 godina. Danas je Oriflame prisutan u preko 60 zemalja i broji preko 3 miliona nezavisnih Brend partnera koji dele, promovišu i prodaju naše kozmetičke i wellness proizvode.


Najvažniji trenuci

1967 -Prva linija proizvoda

Incijalno su kreirane kreme za lice, ruž i maskara a svi proizvodi za negu kože bili su bazirani na biljnim ekstraktima iz Švedske. Naši osnivači insistirali su da se proizvodi ne testiraju na životinjama, što je u tadašnje vreme bila prava retkost.

1970 - Inovativne prodajne metode

Umesto kućnih prezentacija, pokušali smo nove načine prodaje i više se fokusirali na katalog i razgovor jedan-na-jedan. U avgustu 1970, odštampan je naš prvi katalog u ukupno 1000 primeraka.

1970s - Lansiranje Tender Care

Prvobitno prodavana kao krema za područje oko očiju, Tender Care je ubrzo postala popularna zbog svojih fantastičnih benefita po umirenje i  negu suve kože. Ovo je naš najprodavaniji proizvod, sa preko 40 miliona prodatih komada!

1982 - Londonska berza

Oriflame postaje deo Londonske berze kao prva strana kompanija od II svetskog rata.

1997 - Lansiranje Oriflame.com

Prvi globalni Oriflame vebsajt je lansiran.

1999 - Svetska fondacija za pomoć deci

Kroz Svetsku fondaciju za pomoć deci, čiji suosnivači su švedska kraljica Silvija i Oriflame kompanija, radimo na podizanju svesti o ugroženosti dece širom sveta, naročito devojčica.

2008 - Otvoren Centar za istraživanje i razvoj

Lansiranje našeg modernog Centra za istraživanje i razvoj uključilo je i posebno odeljenje za klinička testiranja, Oriderm, gde se naši proizvodi testiraju na ljudima da bi se saznali pravi rezultati.

2009 - Otvaranje Instituta za istraživanje kože  

Naši vodeći stručnjaci u Stokholmu počeli su rad na projektima istraživanja, sa ciljem kreiranja inovativnih i jedinstvenih Oriflame proizvoda za negu kože.

2011 - Lansiranje Ecobeauty linije

Prirodna, etička i odgovorna prema okolini – Oriflame linija Ecobeauty. Kada je lansirana, bila je prva globalna linija kozmetičkih proizvoda koja se udružila sa četiri nezavisne svetske organizacije za održivost i ekološku odgovornost – Fairtrade, Ecocert, Vegan Society i Forest Stewardship Council (FSC).

2015 - Lansiranje NovAge linije

Naša najveća inovacija u nezi kože sadrži Aspartolift, revolucionarnu i patentiranu tehnologiju koja klinički dokazano vraća koži elastičnost.

2017 - Proslava 50-godišnjice

Oriflame kompanija proslavlja pola veka postojanja i sa radošću iščekuje narednih 50.