Idi na glavni sadržaj Idi na glavni meni Idi na pretragu

Održivost

Jer smo iz Švedske, priroda ima veoma posebno mesto u našim srcima. To je deo nas, ko smo i kako živimo. Ta ljubav i poštovanje prema prirodi ogleda se u našoj strasti za odgovornim kozmetičkim proizvodima i našoj posvećenosti održivosti.


Za bolje, lepše sutra

Činimo sve što možemo da bi naši kozmetički proizvodi i procesi proizvodnje postali održiviji, fokusirajući se na inicijative koje pomažu u zaštiti klime, očuvanju šuma i brizi za okeane.


Klima


Smanjivanje emisije CO2 je stalni prioritet i ključ za smanjenje našeg ukupnog uticaja na životnu sredinu. U poslednjih 10 godina smanjili smo emisiju CO2 za 48% zahvaljujući (38.000tCO2e) zahvaljujući mnogim našim klimatskim inicijativama, uključujući prelazak na 100% ekološku, obnovljivu električnu energiju u svim našim fabrikama i lokacijama.

Šume


U Švedskoj rastemo okruženi ogromnim zelenim pejzažima, tako da imamo urođenu zahvalnost za naše šume i dragocene resurse i sastojke koje oni pružaju. Zato je 99% ambalaže od kartona i papira reciklirano ili iz fabrika papira sa sertifikatom FSCTM. Takođe sadimo i štitimo preko 6 miliona stabala svake godine u programima pošumljavanja i očuvanja širom sveta, pomažući da zaštitimo našu dragocenu klimu. 

Voda


Voda je ključni sastojak kozmetičkih formula i proizvodnje, tako da veoma pazimo da je mudro koristimo. Smanjili smo potrošnju vode po jedinici proizvoda u našim fabrikama za 18% od 2015.

Želite li da saznate šta još radimo da bi naši kozmetički proizvodi postali održviji?

Kliknite OVDE.