Idi na glavni sadržaj Idi na glavni meni Idi na pretragu

Održiva lepota u koju možete imati poverenja

 

Delotvorni, sigurni, odgovorni sastojci  


Naše nasleđe je u prirodi – poštujemo je i pronalazimo inspiraciju u njoj. Kada je u pitanju razvoj proizvoda, to znači korišćenje sastojaka prirodnog porekla gde je moguće, ali samo ako su delotvorni, sigurni i odgovorno prikupljeni.  

Formulacije sa sastojcima prirodnog porekla 


Razvijamo formulacije s različitim nivoima prirodnosti, pri čemu mnogi proizvodi sadrže 90% ili više sastojaka prirodnog porekla.

Poštovanje bioraznolikosti 


Poštujemo bioraznolikost i nastojimo da postignemo da 100% papirne i kartonske ambalaže dolazi od FSC® sertifikovanih ili recikliranih materijala.  

Transparentno prikupljanje sastojaka


Osiguravamo transparentnost u prikupljanju sastojaka, profilirajući ih prema poreklu, nivou prirodnosti, biorazgradivosti i uključujemo samo one koji zadovoljavaju naše stroge standarde. 

Predanost prema održivim formulacijama 

 

Naša etika nas vodi pri kreiranju biorazgradivih proizvoda koji se ispiru, proizvoda s sertifikatom Veganskog društva i formulacija bogatih sastojcima prirodnog porekla kao što je novi, poboljšani Univerzalni balzam, sada s 99,9% sastojaka prirodnog porekla. 

Održiva rešenja u pakovanju

 

Takođe, sprovodimo politiku održivosti kada je u pitanju ambalaža povećanjem sadržaja recikliranih materijala, korišćenjem manje materijala, dizajnom koji povećava mogućnost recikliranja i razvojem proizvoda za ponovno punjenje. 

Svesno formuliranje, proizvodnja i dostava 


Za sve naše proizvodne pogone i postrojenja koristimo 100% obnovljivu električnu energiju. Smanjili smo naše emisije stakleničkih plinova za 76% (između 2010-2020). 

Proaktivno upravljanje okolinom


Aktivno upravljamo spornim sastojcima - uklanjamo ih, ograničavamo upotrebu ili rešavamo problem ako predstavljaju, etičke ili sigurnosne ili problem po okolinu čime osiguravamo usklađenost naših formulacija s našim vrednostima. 

Značajni partnerski odnosi 


Sarađujemo s vodećim organizacijama koje imaju vrednosti slične našima kako bismo težili pozitivnim promenama: FSC®, RSPO™, RMI, FOS®, The Vegan Society™ i EcoBeautyScore Consortiumm. 

Preuzimamo odgovornost za svoje postupke

 

Oriflame je proglašen Klimatskim liderom u Evropi. Svake godine objavljujemo izveštaj o rizicima i obvezama povezanim sa zaštitom okoline, uključujući naše Izveštaje o održivosti.