Pet beauty grešaka koje i verovatno i vi pravite

Ah, svet beauty rutine i praksi nege kože. To je kao divljačka vožnja, zar ne? Svi imamo svoje navike i uverenja kojih se držimo, ali malo znamo da neka od njih zapravo mogu greške lepote je bolje ostaviti iza sebe jednom zauvek!

Osećate da je koža zategnuta, suva ili peče nakon upotrebe proizvoda

Savet „bez bola, nema lepote“? Veliko NE! Isušivanje vaše kože ne čini je čistijom. Taj zategnuti, škripavi osećaj je zapravo znak da ste ugrozili zaštitnu barijeru. Izbegavajte agresivne proizvode koji preterano stimulišu lojne žlezde ili još gore, ostavljaju osećaj peckanja. Umesto toga, koristite micelarnu vodu sa umirujućim dejstvom, buter sredstvo za čišćenje ili blagi piling koji promoviše ravnotežu i podržava zdravlje vaše kože.

Aktivacija proizvoda

Još jedna greška koja često ostaje neprimećena je ideja da se proizvodi „aktiviraju“ trljanjem između dlanova. Osim ako nije balzam ili sredstvo za čišćenje, ne morate nepotrebno da trošite svoje proizvode po dlanovima. Umesto toga, pokažite svom licu malo ljubavi i nanesite hidratantnu kremu, serum ili kremu za sunčanje tačno tamo gde im je mesto i ravnomerno rasporedite za maksimalnu efikasnost.

 

Proizvodi sa ZF nisu samo letnja avantura

Ne možemo ovo dovoljno naglasiti, ali ovaj nepohodni korak u nezi kože ne bi trebalo da bude rezervisan samo za letnje mesece. To je obaveza tokom cele godine! Ti prikriveni UV zraci mogu izazvati prerano starenje, pege od sunca, pa čak i igrati ulogu u raku kože. Dakle, hajde da se zavetujemo da ćemo nanositi proizvode a ZF svaki dan, bez obzira na godišnje doba ili vremenske uslove. Vaša koža će zauvek biti zahvalna.

  

Bez pilinga ili prekomerni piling

Piling je poput plesa – ključno je pronaći savršen ritam. Ako zanemarite piling, zadržaćete odumrle ćelije kože, začepljene pore i koža će biti beživotna. Sa druge strane, prekomerni piling može ukloniti prirodnu masnoću vaše kože, što dovodi do suvoće, crvenila ili iritacije. Pokušajte da održite zdravu ravnotežu. Priuštite sebi piling za telo ili piling za kožu glave i koristite ga umereno, jednom ili dva puta nedeljno.

Korišćenje šminke kojoj je istekao rok trajanja

Da se razumemo, krivi smo što još čuvamo desetak polukorišćenih ruževa i onu paletu senki od pre pet godina. Ali zapamtite, šminka takođe ima rok trajanja! Upotreba nakon roka je glavna greška koja može dovesti do katastrofalnih rezultata. Vreme je da se oprostite od svoje vremenske beauty kapsule, posebno od starih proizvoda za oči, i date svojoj ažurirate svoje zalihe!

Tekst: