Najbolja hidratacija za svaki tip kože

Bez obzira na vaš tip kože, ona će ponekad biti sklona isušivanju. Ali to ne znači da je svakom tipu kože potrebno isto rešenje. Pitali smo Oriflame stručnjaka za negu kože Melani Galeadi da podeli sa nama najbolje savete.

Osetljiva koža
Osetljiva koža je podložna I može jako odreagovati na promene u okruženju ili specifične sastojke za negu kože. Ovo može da rezultira crvenilom kože. Oni sa osetljivim tipom kože obično imaju neujednačenu strukturu sa suvim mrljama ili osećaj zatezanja kože. 

“Gornji sloj kože služi kao prirodna zaštitna barijera, štiti od spoljašnjih uticaja i pomaže pri održavnju adekvatnog nivoa vlage. Kod osoba sa osetljivom kožom ova barijera je nešto tanja i neuravnoteženija, što je razlog manjeg nivoa zaštit eod gubitka vlažnosti. Barijera može takođe postati manje efikasna s godinama, što može dodatno da doprinese isušivanju kože”, kaže Melani Galeadi.

Koje proizvode treba koristiti za hidrataciju osetljive kože?
“Trebalo bi da koristite one proizvode koji umiriju, hidriraju i štite kožu, baš kao što je Skinrelief Pro Resilient dnevna NovAge krema sa ZF 30. Ova krema formulisana je da smanji osetljivost kože i intenzivno hidrira kožu. Da biste postigli najbolje rezultate, ne zaboravite da u svoju rutinu uvrstite i Skinrelief Pro Resilient noćnu kremu. Specijalno je dizajnirana da zaštiti osetljivu kožu i ojača njenu barijeru i to dok vi čvrsto spavate”.   

 

Masna koža
Masni tip kože prouzrokuje prekomereno lučenje sebuma i višak ulja koji obično stvaraju sjajnu površinu kože. Zapravo, svi on isa masnom kožom obično pate od proširenih pora, mitisera i bubuljica na čelu, oko nosa i brade. 

“Česta greška koju pravite jeste preterano umivanje kako biste se rešili masnoće. Ovo može imati trenutni efekat isušivanja kože i može dovesti do pospešivanja lučenja još više masnoća. Da biste izašli iz ovog začaranog kruga, dodavanje proizvoda sa balansirajućim i hidratantnim svojstvima jeste dobar put”.

Koji proizvodi hidriraju masnu kožu?
“Treba da posežete za proizvodima za matiranje sa laganim teksturama koje sprečavaju masnoću, a istovremeno obezbeđuju uravnoteženu hidrataciju. Tako ćete ciljati vidljive probleme kako bi se ponovo uspostavila ravnoteža. Preporučila bih dnevnu kremu Optimals Hydra Radiance. To je jedna matirajuća krema koja ujednačava sjaj i hidrira kožu tokom čitavog dana”. 

 

Suva koža
Suva koža obično je bledog tena sklona crvenilu sa sitnim porama i vidljivim linijama. Osobe suve kože mogu takođe iskusiti osećaj zatezanja ili napetosti u određenim regijama.
“Koliko je koža zavisi prilično zavisi od sposobnosti spoljašnjeg sloja kože – epidermisa koji treba da održava stabilan nivo vlage kože. Proizvodnja sebuma umanjuje se kako starimo što može dovesti do povećanog gubitka vode iz kože. Takođe, hladnija klima i padovi temperature tokom zimskog perioda čine da se vazduh suši, a rezultat toga jeste isušena koža.”

Koji proizvodi hidriraju suvi tip kože?
“Bilo bi dobro da koristite umirujuće, hranljive proizvode koji ostavljaju kožu duboko hidriranom. Dnevna krema Optimals Hydra Radiance intenzivno hidrira i umiruje kožu dok je istovremeno štiti od spoljnih zagađenja”.

Kombinovana koža

Kombinovana koža može zadati probleme pri identifikovanju i rešavanju problema jer može da ima dva ili više tipova kože u sebi. Obično, oni sa kombinovanim tipom kože imaju višak sebuma u predelu brade, čela i nosa. Obrazi i ostali delovi obično su normalni do suvi.
“Kombinovana koža može biti pogođena isušivanjem tokom određenog perioda u godini zbog vremenskih promena. Proizvodnja sebuma se obično povećava tokom toplijih meseci, a smanjuje tokom hladnijih. Hormonske promene takođe mogu imati uticaja. Važno je održavati ravnotežu i ne pokušavati boriti se protiv masnih delova dok se istovremeno zanemaruje potrebna hidratacija kože”.

Koje proizvode koristiti za hidrataciju kombinovanog tipa kože?

“Zbog mešavina različitih tipova kože, ne želite da koristite proizvode koji će zadovoljiti ptrebe samo jednog od njih. Vama su potrebni proizvodi koji poboljšavaju i održavaju nivo hidratacije i sjaj kože, dok u isto vreme višak sjaja drže pod kontrolom. Isprobajte Waunt Water Burst Dewy gel-kremu koja deluje kao instant bomba za hidrataciju po nanošenju. Zadržava vlažnost tokom 24 sata i daje rosni sjaj”.