Briga o sebi: pronađite spokoj u svojoj okolini

Bez obzira da li radite u kancelariji ili u kod kuće, svakodnevne strepnje i brige povezane sa stresom očigledni su kod mnogih od nas. Sada, više nego ikad, treba da se fokusiramo na naše mentalno i fizičko blagostanje. Pa, kako se nosimo s tim? Čitajte dalje kako biste otkrili naša jednostavna rešenja za odmori brigu o sebi.

Smatramo da je briga o sebi bitan deo održavanja povezanosti i održavanja zdravog odnosa sa našim telima.
Namera je da se stvori prostor za osećaj brige i sigurnosti, nege i opuštanja. Zbog toga smo za vas sastavili najbolje trikove koje ćete isprobati u svom najudobnijem mestu - kod kuće.

Bez obzira na okolnosti, uspostavljanje prostora posvećenog vašoj verziji nege, odličan je način za uklanjanje stresa i pronalazak duševnog mira. Razmislite o ovim trenucima o terapiji kod kuće. Uz malo posvećenosti i malo dodatnog razmišljanja o ambijentu, ovi trenuci mogu postati nedeljni ritual koji najviše volite.

Podesite raspoloženje za prostor u kom se nalazite
Jer, atmosfera je sve. Dakle, uklonite nered, haos i sve ostalo što može izazvati stres. Ako započnete detoks ritual sa malo pripreme, vaše okruženje će biti jednako spokojno. Evo nekoliko predloga za stvaranje osećanja smirenosti i lakoće u vašem okruženju. 

• Prvi korak, stavite čajnik i dodajte kamilicu! Med i zeleni čaj takođe su lepi, i korisni zbog svojih antioksidantnih svojstava koji klize niz vaše grlo. Zajedno čine sjajan napitak kada tražite opuštanje i hidrataciju.
• Pokušajte da prigušite svetla ili još bolje, zapalite nekoliko mirisnih sveća. Poznato je da mirisi izazivaju osećaj nostalgije i da imaju direktne veze sa našim emocijama koje nam mogu pomoći da se osećamo smireno i srećno. Sobni sprej je sjajna alternativa svećama jer pruža dugotrajni ambijent samo jednim prskanjem. 
• Odbacite rizik od neželjenih poziva podešavanjem telefona na opciju "ne uznemiravaj". I dalje ćete primati poruke, ali nećete biti u iskušenju da ih pročitate ako ne čujete vibracije obaveštenja. 
• I naravno, mada se to podrazumeva, udobna odeća je neophodna. Da biste se uronili u potpuni komfor, odbacite sve što vam smeta. Umesto toga, mislite na plišane, mekane, lagane i prozračne tkanine. 
• Čestitamo, sa gore navedenim koracima ste sada spremni za sve one aktivnosti zbog kojih ćete biti smireni i oraspoloženi.
Jednostavno, sednite u ovaj spokojni prostor koji ste upravo stvorili. Pripremite svoje najluksuznije proizvode— papirne maske  lakove za nokte, maske za regeneraciju kose, (ne zaboravite i daljinske upravljače) - i uživajte tok brinete o sebi!

Tekst: