Nega za zaštitu od sunca je za svaku priliku!

Nega za vreme sunčanja i nega kože idu zajedno. Baš kao što bi i vaš ormarić za negu kože trebalo da sadrži sve, od hidratantnih krema i maski do pilinga, tako će i nega za sunce biti prilagođena različitim potrebama i uključivati više od jedne kreme. To znači da je možda vreme da unapredite negu od prošlog leta čiji su ostaci ostali sakriveni na donjoj polici ormarića. Da li ste spremni?

Nega koja je neophodna u vašoj torbi za svaki dan
Koliko često treba da ponovo koristite kremu za sunčanje tokom redovnog radnog dana? Ako ste poput mene, to nije dovoljno često, a kreme za sunčanje treba ponovo da se nanese  na svaka dva sata! Sun 360 stik za telo i lice sa ZF30  je jedan od najlakših načina da se zaštitite os sunca dok ste napolju. Dovoljno je da ga uvek imate u torbi ili džepu i zbog njegove teksture nećete rizikovati bilo kakvo curenje (iako ponekad mislite da ste poklopac zatvorili baš čvrsto, zar ne?).

Osnova u svakodnevnoj zaštiti od sunca
Svakoj rutini za negu kože potreban je pouzdan losion  za zaštitu od sunca s visokim ZF koji stvara osnovu za negu koja pruža zaštitu od sunca. Losion bi trebalo da bude u vašoj svakodnevnoj rutini, nanosite ga na celo telo, bila kišu ili sunce, jer kao što verovatno znate do sada - štetni zraci mogu doći do naše kože čak i ako je oblačno. Dermatolozi preporučuju losione jer tekstura omogućava da se osigura da svi delovi tela budu dovoljno pokriveni da garantuju zaštitu. Kao što je rečeno, sve vrste tekstura nude efikasnu zaštitu od sunca, ali ako brinete o tome da ne propustite neko mesto, losion je dobra opcija.

Sunčani dan
Zamislite da sunce jako sija i da je vrhunac leta. Lubenica je isečena na simetrične trouglove, limunade i kutije za ručak hlade se u frižideru i vi ste spremni za piknik u parku! Znate da ćete svoju kožu izložiti sunčevoj svetlosti više nego inače i mislite u sebi: „Hoće li moj uobičajeni losion biti dovoljan?“ Verovatno ne! Ovo je vreme za najveći ZF u vašem arsenalu za negu koja pruža zaštitu od štetnog sunčevog zračenja - ZF 50. ZF 50 sa UV-filterima širokog spektra štiti vašu kožu od 98% štetnih zraka i od vitalnog je značaja za duže izlaganje suncu.

Mrzite li losione? 
Ako jednostavno ne možete da podnesete teksturu losiona i krema, dodajte sprej  u svoju kolekciju! Imaju lakšu teksturu koju jedva možete da osetite, ali će pružiti istu efikasnu zaštitu od sunca. Međutim, može biti pomalo varljivo jer možda niste sigurni da li ste dovoljno naneli. Obavezno prskajte sve dok ne ugledate vlažan sjaj na koži pre nego što utrljate, treba vam možda više nego što mislite! Najbolji deo o sprejevima? Možete ih primeniti bez pomoći, nema potrebe da nekoga terate da vam trlja leđa!

Bezbedno za decu
Biti roditelj ponekad znači i stalnu brigu. Da li su srećni, da li jedu dobro i da li su zaštićeni od sunca? Uklonite jednu od briga koristeći kremu za sunčanje posebno razvijenu za zaštitu dečje kože.  Na taj način, znate da nije agresivna za njih, ali je dovoljno jaka da im koža ostane bezbedna. Deca imaju tanju, osetljiviju kožu od odraslih i lako gore na suncu, pa je obavezan najmanje ZF 50!

Ne zaboravite hidrataciju! 
Hidratacija je ključ zdrave kože, a nakon dana na suncu vaša koža najverovatnije nije dovoljno hidrirana. Sunce može dehidrirati kožu, čineći je podložnijom negativnim efektima izlaganja suncu poput oksidativnog stresa. Gel koji se koristi nakon sunčanja ne samo da nadoknađuje kožu izgubljenu vlagu, već je i rashlađuje i prijatno je umiruje.

Tekst: