Koja je razlika između BB i CC krema?

Verovatno ste već čuli za BB kreme i CC kreme – ove abecedne formulacije su zauzele police za make-up poslednjih nekoliko godina. Ali znate li čemu one služe? Jer nisu sasvim iste! Razumevanje razlike između ovih proizvoda pomoći će vam da odaberete pravu kremu. Hajde da razjasnimo razliku!

Šta su BB kreme?

BB krema, skraćeno od Beauty Balm ili Blemish Balm, u suštini je tonirana hidratantna krema obogaćena prednostima za negu kože, kao što su ZF i antioksidansi. BB krema je namenjena hidrataciji, zaštiti i korekciji kože. Međutim, važno je imati na umu da su BB kreme tonirane i da nisu dovoljne za potpunu zaštitu od sunca. Dakle, dodajte malo kreme za sunčanje u svoju rutinu i bićete spremni za izlaganje suncu!

BB krema nudi prozračnu pokrivenost i laganu teksturu – zamislite da je laganija od pudera, ali teža od obične tonirane hidratantne kreme - što je savršeno kada želite postići izgled kao da nemate make-up.

Odaberite pravu BB kremu za sebe
Postoje BB kreme pogodne za sve tipove kože, pa odaberite onu koja najbolje odgovara vašoj koži. Ako imate osetljivu ili suvu kožu, trebali biste pogledati našu THE ONE A-Z Hydra tonirana krema sa ZF 30. Ova super hidratantna formula pomaže u zaštiti, nezi i umirivanju kože celi dan.

Masna ili mešovita koža? Odaberite BB kremu sa mat završnicom, baš kao što je THE ONE A-Z Hydra Matte tonirajuća krema sa ZF 30. Smanjuje pojavu pora i prekriva nesavršenosti za celodnevni mat i ujednačen izgled kože.

 

Šta su CC kreme?
Ako patite od problema s kožom kao što su crvenilo, nesavršenosti i tamne fleke, onda bi najbolja opcija za vas mogla biti CC krema. CC krema je popularna zbog karakteristika korekcije boje, što znači da pomaže da se neutrališu nesavršenosti i ujednači ton vaše kože.

Kada su u pitanju prednosti nege kože, CC i BB kreme su vrlo slične. Baš kao i BB krema, CC krema često sadrži ZF, antioksidanse i svojstva hidratacije, ali mnoge nude i anti-ageing svojstva.

CC kreme su lakše teksture od BB krema i pružaju srednje do potpuno prekrivanje. Dakle, ako tražite višenajenski lagani proizvod koji vam može pružiti malo više prekrivanja i ujednačiti ten, trebali biste odabrati CC kremu. Dodatna prednost je što se CC krema može staviti ispod pudera kako bi se dodatno prekrilo crvenilo.

Naše najbolje CC kreme
Naša Giordani Gold Radiant CC gel krema sa ZF 25 je mat CC krema sa hijaluronskom kiselinom koja dubinski hidrira kožu – pozdravite blistav sjaj! Pigmenti za korekciju boje zamagljuju nesavršenosti i smanjuju vidljivost pora, dajući vam besprekoran ten.

Još jedan dragulj kada su u pitanju CC kreme je Giordani Gold CC krema sa ZF 30 i UVA zaštitom. Izrađena od 95% sastojaka prirodnog porekla, koji revitalizuju i osvetljavaju kožu.

Zašto bi trebalo da koristite BB ili CC kreme?
Kao što sada znate, BB i CC kreme su proizvodi sa više namena jer su delom kreme za lice, delom podloga, a delom i puder. Savršene su za dane kada ne želite da nosite toliko make-upa, ali ipak ne želite da vam je lice potpuno nepokriveno.

Korištenje BB ili CC kreme je vrlo jednostavno. Samo je pomešajte vrhovima prstiju, četkom ili aplikatorom za make-up – doći ćete do zadivljujućeg izgleda u nekoliko sekundi!