Tri alata za čišćenje lica koja su vam mogu pomoći da poboljšate svoju rutinu

išta nije bolje nego da odete na spavanje čistog, svežeg lica, očišćenog od prljavštine i zagađenja. A ako ste poput većine, verovatno lice umivate rukama - ali šta ako postoji efikasniji način da očistite lice? Zamislite: postoji! Upoznajte nove alate za čišćenje lica koji će u potpunosti transformisati vašu rutinu nege kože.

Stanite, šta su alati za čišćenje lica?
Ukratko? Odgovor za još blistaviji, još lepši ten! Alat za čišćenje lica odnosi se na četke, sunđere ili bilo koje druge interesantne uređaje koji su neverovatno efikasni u uklanjanju tvrdokorne prljavštine, zagađenja i drugih nečistoća - ovo je posebno važno ako živite u užurbanom gradu, jer su mikro zagađivači u zagađenim gradskim sredinama u stanju da prodru kroz barijeru kože, što za rezultat najčešće ima, od upale i bubuljica, do hiperpigmentacije i čak prevremenog starenja kože (ne hvala!). Alati za čišćenje obezbeđuju da se možete temeljno osloboditi svake trunke prljavštine koja vam se skriva u porama, a koju inače ne možete očistiti rukama. 

Dakle, koji od njih je pravi za vas? 
Najbolja stvar sa alatima za čišćenje lica (osim što lice očistite), jeste da postoji za svaki tip kože bar jedan. Nebo je granica! Ali ako vam treba inspiracija, evo tri koja garantovano čiste lice od svih nečistoća.

Četka za lice: Ovu simpatičnu četkicu za čišćenje vaša koža zaista voli i osim  što izgleda lepo u vašem kupatilu, dizajnirana je za dubinsko čišćenje onih nepristupačnih područja, poput nabora na nosu i drugih kontura lica, na kojima vam se uvek čini da ima ostataka nečistoće bez obzira koliko se trudili. Njena snaga čišćenja potiče od hiljada ultra-mekanih najlonskih čekinja koje efikasno (a opet nežno) dubinski čiste svaki ugao lica. Savet stručnjaka: najbolje deluje u kombinaciji sa penastim sredstvom za čišćenje, stvarajući penu koja ostavlja vaše lice svežim, blistavim i spremnim za nove avanture (ili spavanje - potpuno zavisi od vas).  

 

Konjac sunđer sa aktivnim ugljem: Šta je ovo, možda se pitate? Niste sami, jer je ovaj veoma efikasni, potpuno prirodni i 100% biorazgradivi mali sunđer nekako uspeo da se istakne u čišćenju kože. Napravljen od korena biljke konjac (negde poznate i kao zmijska palma ili đavolji jezik), poroznog korenastog povrća koje se najčešće nalazi u Aziji, koristi se za nežno čišćenje, ostavljajući vam besprekorno blistav ten. Pošto je nežniji prema koži od pilinga, on je savršen za svakodnevno korišćenje, čak i ako imate suvu ili osetljivu kožu koja se lako iritira. Ok, mislite sami u sebi, ali da li će vas on osloboditi tvrdokornih nečistoća? Na to kažemo: zbogom razmazane oči! Samo natopite sunđer u vodi nekoliko minuta, nanesite svoje omiljeno sredstvo za čišćenje i - voilà! Dobili ste detaljnije čišćenje i nema više umazanih jastuka. Imajte na umu da je konjac prirodan sunđer i da super upija, pa je važno održavati ga čistim i bez ostataka nečistoća.

SkinPro Sonic: Sada kada vam se čini da vam treba dodatna nega, ovaj uređaj za negu kože 3 u 1  dolazi u pomoć! Opremljen je sa tri različite glave: jedna za čišćenje, jedna za piling i jedna za masažu - sve što će vašu kožu ostaviti besprekornom i blistavom! Možete ga uključiti svaki dan u svoju rutinu nege kože ili kad god smatrate da vam treba čišćenja lica i uklanjanje stresa - mislimo da je ovo uređaj za koji vredi uložiti dodatno vreme!

 

Tekst: