Perite ruke za opšte dobro

Vežbanjem jednostavnih ličnih higijenskih navika možete zaštititi sebe i druge od koronavirusa. Evo zašto život i blagostanje počivaju u rukama svih nas!

Čiste ruke spašavaju živote
Trenutna globalna epidemija koronavirusa, istakla je kako je potreba za temeljnim pranjem ruku presudnija nego ikad. Ali dobra vest je da pravilno pranje ruku može pomoći u sprečavanju širenja svih oblika infekcija.

Sapuni u svim formatima savršeni su za svakodnevno čišćenje koje dokazano pomaže usporavanju ili zaustavljanju širenja infekcije promenom strukture virusa.

Kako oprati ruke
Kada peremo ruke, potrebno je da ih pravilno i redovno peremo. Uvek sapunom i najmanje 20 sekundi. Ključno je ne zaboraviti nijedno područje ruku - nadlanice, između prstiju i ispod noktiju. Tako jednostavno, ali može spasiti živote. Da biste saznali više o smernicama za pranje ruku iz SVETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE, posetite njihovu veb stranicu OVDE

Pazimo svoje ruke!
Takođe je vredno zapamtiti da trebalo da negujemo ruke. Kada ih peremo i dezinfikujemo češće nego obično, uklanjamo zaštitni hidratantni sloj. Stoga redovno hidriranje nakon svakog pranja pomaže u sprečavanju suve i ispucale kože.

Zajedno smo u ovome!
Svi, bez obzira na ekonomski status, zaslužuju da imaju uslove da održavaju higijenu i da budu zdravi. Podržavajući druge i podsećajući ih na važnost pravilnog pranja ruku, svi možemo igrati svoju ulogu u kontroli širenja koronavirusa i zajedno zaštititi živote voljenih širom sveta.