Zašto vaša koža izgleda beživotno i kako je učiniti blistavom

Kako to da neki ljudi samo jednostavno imaju blistavu kožu, dok se neki suočavaju s kožom koja izgleda beživotnije od ponedeljka ujutru? Odlučili smo da istražimo uzroke beživotnog tona kože i saznamo šta vam je potrebno za taj poželjni unutrašnji sjaj.

Šta uzrokuje beživotni izgled kože? 

Da li vaša koža izgleda beživotno ili blistavo zavisi od prozračnosti vaše kože, odnosno kako vaša koža izgleda kada je izložena svetlosti. Spoljni sloj kože je sam po sebi bezbojan i može izgledati manje ili više proziran u zavisnosti od stanja strukture i površine kože. To znači da ako gornji sloj vaše kože nije zdrav, neće odražavati svetlost, što vam može učiniti ten pepeljastim.  

Dakle, šta utiče na prozračnost kože?
Da li vaša hidratantna krema dovoljno hidrira? Ili je možda vaša koža bila izložena hladnom ili užarenom suncu? Za nedostatak sjaja možemo uglavnom okriviti suvu kožu ili oštećenu barijeru kože. Kada je koža suva, struktura kože može postati neujednačena, što znači da površina postaje hrapavija i raspršuje svetlost umesto da je reflektuje čineći izgled kože beživotnim. Neravnu površinu kože mogu izazvati i odumrle ćelije kože, bore ili fine linije.  

Kako do blistave kože
Na sreću, svi gore navedeni problemi mogu se prilično lako popraviti uz odgovarajuću negu. Sve se može rešiti pomoću pravih sastojaka i doslednog sprovođenja rutine nege.

Serum s hijaluronskom kiselinom 
Pre svega, hidrirajte, hidrirajte, hidrirajte! Ako vam je blistava koža prioritet, predlažemo da u ormarić u kupatilu dodate serum s hijaluronskom kiselinom. Hijaluronska kiselina je magnet za vlagu koji natapa vašu kožu raskošnom hidratacijom. Naš NovAge Brilliance serum,  na primer, sadrži molekule hijaluronske kiseline male molekulske mase koji mogu prodreti dublje u epidermis da intenzivno hidriraju, poboljšaju prozirnost, tonus i teksturu kože. Savršena kombinacija s drugim molekulima koji zadržavaju vodu, može delovati kao sistem za navodnjavanje koji isporučuje neophodnu vlagu. Kada je gornji sloj kože hidriran, ima glatkiju površinu koja mnogo bolje reflektuje svetlost i daje vam željenu blistavost!!

Piling kože
Da li piling radite nekoliko puta nedeljno? Ako ne, učinite to, jer će to vašoj koži ćete dati pravi sjaj! Uklanjanje odumrlih ćelija s površine kože poboljšava neravnu teksturu i poboljšava sposobnost kože da apsorbuje serum i hidratantnu kremu, što znači da ćete izvući maksimum iz seruma s hijaluronskom kiselinom.

Uz ovo malo prilagođavanje vaše rutine, možete od beživotnog dobiti blistav ten za kratko vreme! 

Fotografije: Andrea Simons