Četiri tajne za prirodno duže trepavice!

Lažne trepavice. Produžavanje. Bojenje. Težimo dugim trepavicama, ponekad ekstremne dužine da bismo dobili željeni izgled. Ako niste prirodno obdareni očima čiji izgled doziva, sledite naša četiri saveta za super dužinu trepavica.

Umorni ste od lažnih trepavica i skupe nadogradnje? Čeznete za prirodno dugim trepavicama koje se ne lome i ne opadaju? Uložite u trepavice malo brižne nege i ljubavi! Postoji mnogo jednostavnih i zdravih načina za za podsticanje rasta dužih i snažnijih trepavica, od prirodnih ulja i ishrane bogate hranljivim sastojcima do jednostavnog raščešljavanja četkicama koje produžuju trepavice.

Pratite naša četiri saveta za trepavice impozantne dužine.

 

1. Čišćenje je važno
Što se tiče uklanjanja šminke, veoma je važno je detaljno očistiti područje oko očiju, ali ako preterate, to može dovesti do oštećenja. Bilo da dok pokušavate da skinete vodootpornu maskaru ili jednostavno očistite lice, budete nežni u području oko očiju - trepavice će vam biti zahvalne.

2. Nahranite trepavice 
Prirodno maslinovo ulje odlično je u pripremi hrane, ali je takođe bogato esencijalnim masnim kiselinama i može se koristiti za omekšavanje kože i dlačica. Čistu četkicu za maskaru i umočite u ulje, a zatim nežno prođite kroz trepavice. 

Kokosovo ulje je takođe bezbedno za upotrebu oko očiju i odlično je hidratantno sredstvo za jačanje trepavica. U stvari, studije pokazuju da nanošenje kokosovog ulja pre i posle pranja kose može sprečiti gubitak proteina! Trepavice su, naravno, male dlačice, pa koristite čisti štapić ili vrh prsta i utrljajte malu količinu u trepavice kako biste povećali mekoću i osnažili ih.

 

3. Pročešljajte trepavice  
Davanje prioriteta zdravlju trepavica je pola uspeha, ali njegovanje trepavica na iznenađujuće jednostavne načine može dodatno poboljšati izgled trepavica zadivljujuće dužine. Redovno češljanje trepavica konusnom četkicom odličan je način da ih ojačate i stvorite efekat "krila", da izgledaju duže i istovremeno postaju snažnije. Volimo Giordani Gold  Angel Caress Lengthening maskaru jer je njena formula vitaminskog oblaka nežna prema trepavicama, pruža zaštitu i neguje ih, a njena ravna četkica produžava dužinu trepavica kada se koristi na pravi način. 

Podloge i serumi su naravno bogati hranjivim sastojcima, ali ne ustručavajte se da svakodnevno isprobavate formule koje regenerišu i jačaju trepavice i obrve, ukoliko vas to ne košta čitavo bogatstvo. Nama se za svakodnevnu upotrebu dopada OnColour maskara za naglašavanje trepavica i obrva. 

4. Poboljšajte svoju ishranu 
Na kraju, ali ne i najmanje važno, ne zaboravite uticaj dobrog opšteg zdravlja i ishrane! Ishrana utiče na celo telo - uključujući i trepavice. Ako se pravilno hranite, vaša koža i kosa će biti u najboljem izdanju. Ishrana bogata proteinima, i ona koja uključuje vitamine A, C i E, pomoći će u promovisanju zdrave kože i kose. Uzmite podršku koju vam pružaju dodaci koji sadrže gvožđe (koje može sprečiti opadanje kose) i L-cistein, koji je glavna aminokiselina u keratinu.

Dobro se naspavajte, posebno kada se osećate iscrpljeno ili ste pod stresom, i unosite hranu s odgovarajućim nivoom gvožđa, vitamina B12 i vitamina D (sve su to materije koje su dobre za kožu i kosu neverovatnog izgleda).