Kako se boriti protiv nesavršenosti kože: Dva tajna sredstva potrebna vašoj koži

Ako se preispitujete pokušavajući da shvatite gde ste pogrešili i čime ste uzrokovali nesavršenosti na licu, ovde smo da vam kažemo da nije vaša krivica i da ćemo vam ponuditi rešenje. Otkrijte glavni uzrok pojave nesavršenosti i koji sastojak može pomoći u borbi protiv njih.

Zašto nam se pojavljuju nesavršenosti na licu, poput prištića i bubuljica? 
Imati prištiće je uobičajeno i to ne mora da znači da nedovoljno brinete o svome licu.  Nesavršenosti kože uzrokuju naši geni, hormoni, faktori načina života poput konzumiranja nezdrave hrane ili stres ili negativni uticaji iz okoline poput zagađenja. Svi ovi faktori mogu izazvati pojavu masne kože koja u kombinaciji s odumrlim ćelijama kože može stvoriti nečistoću oko folikula dlačice koja začepljuje pore stvarajući bele prištiće ili mitisere. Povećan nivo masnoća takođe može dovesti do prekomernog razmnožavanja određene vrste bakterija, što može izazvati iritaciju i upalu, stvarajući nesavršenosti.

Pa, kako se boriti protiv nesavršenosti?
Pre svega, za stvaranje nesavršenosti niste vi krivi, zato nemojte sebi prebacivati što nemate sasvim pravilnu ishranu ili ste previše pod stresom. Vi samo radite najbolje što možete da biste se borili sa životnim izazovima i to je u redu! Ne možemo uticati na gene ili hormone, a ponekad ne možemo uticati ni na to što jedemo i koliko smo izloženi zagađenju iz okoline. Ali, ono na šta možemo uticati je korišćenje ciljano odabranih proizvoda za negu naše kože. Proizvodi dizajnirani za masnu kožu i nesavršenosti obično sadrže sastojke koji dokazano sprečavaju i umanjuju masnoće, prištiće i mitisere. Ali, sve počinje s kontrolisanjem masnoća!

Kako negovati masnu kožu 
Kada imate masnu kožu, uobičajeno je da preterate sa čišćenjem ili koristite agresivnije proizvode da biste se rešili masnog osećaja. Razumljivo je da ćete možda posegnuti za celom paletom proizvoda, ali je važno biti nežan s kožom, posebno kada su prisutne nesavršenosti. Prekomjrno čišćenje zapravo može dehidrirati vašu kožu koja će proizvoditi još više masnoća da bi se zaštitila, pogoršavajući tako problem s nesavršenostima. I ne zaboravite, čak i masnoj koži treba hidratacija da bi ostala uravnotežena, zato koristite hidratantnu kremu posebno razvijenu za masnu kožu sklonu pojavi nesavršenosti.

Salicilna kiselina i glukonolakton stižu u pomoć!
Salicilna kiselina je beta hidroksilna kiselina (BHA) vrlo efikasna u rešavanju nesavršenosti. Ono što je tako posebno kod salicilne kiseline je da ona čisti pore iznutra i otapa odumrle ćelije kože, masnoće i prljavštinu koje bi inače mogle začepiti pore i izazvati razvoj prištića i bubuljica. Takođe se može pohvaliti jakim antimikrobnim svojstvima koja pomažu u borbi protiv bakterija koje bi mogle izazvati izbijanje nesavršenosti kože.

Prednosti salicilne kiseline:

 • Ima efekat pilinga kože
 • Čisti pore od odumrlih ćelija kože, masnoća i prljavštine
 • Pomaže u sprečavanju pojave novih prištića, mitisera ili bubuljica
 • Suzbija bakterije koje bi mogle uzrokovati nesavršenosti
 • Pomaže u borbi protiv postojećih nesavršenosti

Salicilna kiselina posebno je efikasna u kombinaciji s novom zvezdom među sastojcima koja pročišćava kožu nežnijim delovanjem - glukonolaktonom. Glukonolakton je polihidroksilna kiselina (PHA) koja istovremeno hidrira, umiruje i sprovodi piling površine kože da bi otkrio svežu kožu ispod.

Prednosti glukonolaktona:

 • Pročišćava i hidrira kožu
 • Pospješuje obnavljanje kože
 • Nežan je za kožu
 • Čisti površinu kože od odumrlih ćelija
 • Jača barijeru kože  
 • Umiruje kožu opterećenu nesavršenostima

Dakle, ako se borite s nesavršenostima, kombinacija salicilne kiseline i glukonolaktona jedna je od vaših dobitnih kombinacija!

Istražite Pure Skin kolekciju proizvoda sa salicilnom kiselinom i glukonolaktonom.