Tri naučno dokazana načina za jutarnju rutinu koja vas čini srećnim

Dobar početak dana ključan je da biste izgledali i osećali se srećno tokom celog dana. Donosimo vam tri naučno dokazana načina za stvaranje jutarnje rutine u kojoj ćete se osećati dobro.

1. Ustajte svako jutro u isto vreme!   
Bića smo koja stvaraju i prate navike, a postavljanjem alarma svaki dan u isto vreme treniramo svoje telo da se pravilno odmara. Svesni ste koliko se bolje osećate nakon dobrog sna, zar ne? Imajte to na umu dok se odupirete porivu za odglaganjem buđenja. Terapeuti za spavanje često propisuju pravilno vreme buđenja ili ograničenje sna da biste pobedili nesanicu, savet koji se temelji na naučnim istraživanjima.

S obzirom na to da vam verovartno radno vreme ili škola svaki dan počinju u isto vreme, odaberite vreme koje se uklapa i u vaš život i u ono zbog čega se osećate dobro. Ne mislimo samo na radne dane, treba da to poštujete i vikendom. Dakle, odaberite vreme koje je pogodno za celu nedelju i pokušajte da ga pratite mesec ili dva. Samo napred, srećno vam jutro!   

2. Zdravi doručak ključ je dobre jutarnje rutine! 
Dobar i zdrav doručak presudan je za pravilan početak dana. Ne samo da vam pruža hranu koja će vam omogućiti da funkcionišete do sledećeg obroka, već takođe kupujete malo vremena za razmišljanje o danu koji je pred vama. Zato odložite telefon i koncentrišite se na ono što ćete pojesti. Marlene Nordlander, viši globalni Wellness trener i registrovani nutricionista, kaže:
 
“Mislim da je doručak jedan od najveselijih obroka u danu! Omogućuje mi da svoj dan započnem na najbolji način. Istraživanja su pokazala da doručak ima pozitivne efekte na kognitivne sposobnosti, poput obavljanja stvari koje zahtevaju pažnju, izvršnu funkciju i pamćenje. Neka istraživanja čak sugerišu da je preskakanje doručka povezano s gojaznošću. Ali, da biste se opskrbili pravilnim hranjivim materijama, dobro je odabrati doručak bogat proteinima i dijetalnim vlaknima. Odlučite se za jaja, mlečne proizvode, voće i bobičasto voće, integralni hleb ili žitarice! Znam da se neki ljudi teško nateraju da ujutro jedu. U tom je slučaju lakše popiti nešto za doručak. Isprobajte smuti ispunjen blagodatima poput mlečnih proizvoda (ili alternativa na biljnoj bazi), voća i žitarica s malom količinom proteinskog praha, poput naše omiljene Wellness by Oriflame proteinske mešavine ili Natural Balance šejkova.”

img-1 - 3 Scientifically Proven Ways to Get a Morning Routine That Makes You Happy.jpg

3. Pronađite vremena za doterivanje!
Šminkanje kao dio vaše jutarnje rutine može vam pomoći u jačanju samopouzdanja. Vaš je izgled vrlo usko povezan s vašim osećajem, pa proizvodi koji su kreirani da obezbede odlične rezultate i pruže raskošni doživljaj nanošenja, mogu pomoći u stvaranju jutarnje rutine koja pojačava osećaj sreće. Giordani Gold Pure Úforia tečni puder sa ZF 35+ nije samo predivan za nanošenje uz kristalni sjaj, već sadrži i Harmony Essence. Ovo je tehnologija teksture koju su razvili naučnici da biste se i vi i vaša koža osećali srećno tokom nanošenja. Uz to, sa zaštitnim faktorom 35+, osećaćete se dobro znajući da je vaša koža zaštićena od sunca.

Dakle, pred vama su ti super jednostavna načina da svoju jutarnju rutinu učinite srećnijom - naučno dokazano!