Kreirajte najveći make-up trend ove godine: crveni smokey eye

Ove godine će praznici biti obeleženi crvenom bojom! I ne mislimo samo na ukrase na jelci. Najveći make-up trend 2021. godine je crveni smokey eye u terakota, bakrenim i crvenim nijansama, uokviren neverovatno crnim trepavicama.

Za ovaj odvažan i prekrasni izgled, posavetovali smo se s make-up stručnjakom, Jeanette Törnqvist, koja ima deset godina iskustva u radu sa švedskim i međunarodnim brendovima, magazinima i modnim kućama. Tokom našeg snimanja za THE ONE Hypnotic Depth maskaru, Törnqvist je kreirala zapanjujući crveni smokey eye look, i provela nas kroz svaki korak.  

Koji je trik kod kreiranja crvenog smokey eye izgleda? 
Blendirajte, blendirajte i, ako niste sigurni je li dovoljno, blendirajte još malo.  Nijanse koje smo mi koristili će savršeno naglasiti plave oči, ali možete odabrati i drugačije nijanse, zavisno od vašeg tona kože, boji očiju i ličnih želja. Ali, princip nanošenja nijansi je isti. Prođimo zajedno kroz postupak.  

Pripremite podlogu 
Odaberite podlogu koja vam najbolje odgovara. Mi obožavamo THE ONE Everlasting Sync tečni puder sa ZF 30 i odgovarajući korektor (THE ONE EverLasting Precision korektor) za izgled u koji se možete pouzdati da će biti postojan koliko to želite. 

Nanesite podlogu za kapke, tečni puder i završite sa korektorom. Ne preterujte sa šminkom jer zvezda vašeg izgleda treba da budu oči. Sada ste spremni za kreiranje magičnog prazničnog izgleda!  

 

Na spoljni dio kapka nanesite najtamniju nijansu 
Za početak, na spoljnu polovinu kapka nanesite THE ONE Colour Unlimited senku u stiku u nijansi Full Burgundy. Najbolji način da to napravite kao profesionalac je da pažljivo blendate u svakoj fazi. To je najvažniji korak, stoga pažljivo blendajte, prvo u pregibu kapka a zatim prema sredini. Koristite meku četkicu za nanošenje senke za kapke. Želite da postignete ujednačene prelaze, bez oštrih ivicaa. Blendajte tokom celog postupka jer se ova senka zadržava na mestu kako bi ostala postojana. Ako želite dodatno da naglasite boje, dodajte drugi sloj senke.  
 
Nanesite srednju nijansu na celi kapak 
Sledeći korak je nanošenje srednje nijanse na celi kapak. Törnqvist je koristila THE ONE Colour Unlimited senku u stiku u nijansi Burnt Orange. Ispunite celi kapak. Izblendajte uglove koristeći meku četkicu za nanošenje senke za kapke. Na vrh možete naneti senku u prahu u sličnoj nijansi za još intenzivniji, postojaniji izgled.  Dodajte tamniju nijansu na liniju trepavica u spoljnom uglu kapka. Törnqvist je ovde opet koristila nijansu Full Burgundy. Pažljivo blendajte četkicom za nanošenje senke za kapke
 

 

Poslednji savet uz koji će vaše oči doći zaista zablistati!  
Posednji trik koji je Törnqvist izvela će vas zaista oduševiti! Dodajte malo srebrne nijanse u unutrašnji ugao kapka, a nanesite malo i na kost iznad obrve.  To će vašem pogledu dodati dubinu i konture, a vaš izgled podići na viši nivo. Koristite THE ONE Colour Unlimited senku u stiku u nijansi Cold Silver za zaista magični izgled. I nemojte da zaboravite da blendate.
 
Za završni korak nanesite THE ONE maskaru za obrve (vodootpornu maskaru za obrve koja im daje dodatni volumen za guste obrve prirodnog izgleda) i  THE ONE Hypnotic Depth maskaru. Trostruko crni pigmenti u Hypnotic Depth maskari će istaknuti vaše trepavice u odnosu na terakota senku, a možete nanieti i nekoliko slojeva ako želite intenzivniji izgled. I to je to, vaš praznični izgled je spreman!