Kako da očistite svoje četkice za šminku

Čišćenje kozmetičkih četkica nije baš najuzbudljiviji zadatak, ali treba da bude sastavni deo vaše rutine za negu. Prljavština i masnoće se sakupljaju na četkicama i to može loše uticati na vašu kožu. Zato, sledite ovih nekoliko jednostavnih koraka kako bi vaše četkice bile u dobrom stanju i tako će vam trajati duže.

1. VODA I SAPUN

Počnite tako što ćete četkice stavite pod toplu vodu, isperite sve ostatke šminke sa njih. Držite četkice usmerene na dole kako biste izbegli da voda dospe na drški i metalne delove. Tako ćete izbeći da voda oslabi lepak na delovima koji su pričvršćeni na taj način. 

Napunite činiju mlakom vodom i dodajte malo blagog šampona. Umočite četkicu i potom je nežno zavrtite na dlanu svoje ruke.  

2.TRLJAJTE I KRUŽITE

Prelazite i kružite četkicom po čistaču za kozmetičke četkice.

3. ISPERITE

Isperite vrh četkice pod toplom vodom. Ponovite drugi i treći korak sve dok voda koja odlazi sa četkice ne bude skroz bistra.

Još efikasniji način da se oslobodite svih ostataka proizvoda je da koristite čistač kozmetičkih četkica. Naša verzija čistača može da očisti i suve i vlažne četkice! 

4. SUŠENJE

 

Istisnite višak vode iz četkice tako što ćete je provući između palca i kažiprsta. Potom krpicom, ili parčetom papira obrišite četkicu. Važno je da četkicu vratite u prvobitan oblik.

Konačno, treba da dozvolite četkicama da se osuše pre nego što ih opet upotrebite. Položite četkicu na tkaninu da se osuši prirodno ili je stavite u stalak za četkice. Tako ćete možda bolje organizovati vaše četkice!

I na kraju pred vama su: savršeno čiste četkice koje će trajati veoma dugo! 

Tekst: Fotografije: John Buddee / Crosby