Škola lepote: zašto je čišćenje četkica za šminku suštinski deo vaše rutine lepote

Čišćenje četkica za šminku nije najuzbudljiviji zadatak, ali uvek treba da bude deo vase routine lepote. Prljavština i masnoće nakupljeni na vašim četkama mogu izazvati probleme s kožom (ne, hvala!). Dakle, sledite ove jednostavne korake da biste naučili kako da svoje četke održavate u najboljem stanju, pa čak i da duže traju.

Iako biste mogli da vidite kako se bakterije skupljaju na vašim četkicama za šminku tokom vremena, garantujemo vam da ih nikada ne biste odložili bez čišćenja! Srećom, mikroorganizmi su nevidljivi. Ali bubuljice i fleke na koži nisu – i ove iritacije kože lako se izazivaju upotrebom prljavih četki.

„Čiste četkice su neophodne“, kaže duet šminkera iz Londona, Pamela i Andrea, koje predlažu da dezinfikujete četkice nakon svake upotrebe tečnim sredstvom za čišćenje (ovo se ne može izostaviti ako ste vizažist).

Naravno, većina nas je previše zauzeta da bi koristila sredstvo za čišćenje četkica za šminku nakon svakog nanošenja šminke. Srećom, većina dermatologa će vam reći da očistite svoj pribor, posebno  četke za puder i korektor, jednom nedeljno — minimum — da biste sprečili taloženje upotrebljenih proizvoda. Pošto se ove četke koriste na licu, što su čistije to je bolje. Međutim, možete biti malo poputljiviji sa četkicama za senke i ajlajnere.

Ne samo da pravilno čišćenje četkica za šminku može sprečiti izbijanje nesavršenosti, već i naslage na vašim četkicama za šminku mogu da dovedu do pucanja vlakana i slabljenja dlačica, što dodatno otežava pravilno nanošenje šminke. Dakle, često čišćenje ne samo da znači da će vaše četke trajati duže, već će i šminka biti lakša za nanošenje. Pobedničko rešenje!

Evo kratkog vodiča kako da pravilno očistite četke za šminku..

1. VODA I SAPUN
Postoji na desetine sredstava za čišćenje napravljenih posebno za čišćenje četkica, ali bilo koji blagi sapun će poslužiti. Preporučujemo sapun za bebe – izbegavajte obične sapune koji mogu da isuše čekinje

Započnite stavljanjem četkica pod mlaku vodu da biste isprali ostatke šminke. Držite četku sa čekinjama okrenutim nadole kako biste izbegli da voda dospe u deo gde je drška u dodiru sa glavom. Ovo osigurava da slučajno ne olabavite lepak koji drži čekinje!

Dodajte malu količinu blagog sapuna na četkice za šminkanje.

img-1.jpg 

2.PREVLAČENJE I UVRTANJE
Prevucite i uvrćite četkicu po teksturiranoj površini podloge za čišćenje četkica.

img-2.jpg 

3. ISPIRANJE
Ponovo isperite četku pod tekućom vodom. Ponovite korake jedan i dva sve dok voda koja curi iz četke prilikom ispriranja ne postane bistra.

img-3.jpg 

4. SUŠENJE
Na kraju, istisnite višak vlage čistim peškirom i vratite četkicu u prvobitni oblik. Pustite da se četkica osuši tako da joj vlakna vise sa ivice pulta, što joj omogućava da se osuši u ispravnom obliku. Izbegavajte da je postavljate ravno na peškir - to može dovesti do stvaranja buđi! Ponovite na svim svojim četkama.

I to je to: dobili smo škriputavo čiste četke koristeći samo podlogu za čišćenje četkica za šminku i malo sapuna i vode.

img-4.jpg
Tekst: