Nega kose
Početna

Šta je "Hair Slugging" i da li vredi isprobati?

Published: 18.4.2024. | Author: Valeria Solonari

Recite zbogom lošim danima za kosu uz najnoviji TikTok trend – Hair Slugging! Ova tehnika je inspirisana korejskom lepotom i uključuje nanošenje debelog sloja ulja na kosu tokom noći kako bi se postigla bujna i zdrava kosa. Ali da li zaista čini čuda za vašu kosu? Pogledajmo detaljnije šta se krije iza "Hair Slugging" tehnike i da li zaista zaslužuje svu tu popularnost.

Saznajte više

Industrija lepote se neprestano razvija, a društvene mreže igraju veliku ulogu u uvođenju novih trendova, kao što smo videli sa "skin cycling". Najnovija pomama u svetu lepote koja je zahvatila TikTok je "hair slugging"! Ova inovativna tehnika uključuje nanošenje debelog sloja ulja na kosu kako bi se zadržala vlaga i povećala hidratacija. Ali pre nego uzmete tu bočicu ulja, važno je razmotriti potencijalne koristi i rizike "hair slugging" tehnike. Zato, krenimo od samog početka!

Saznajte više

Šta je hair slugging?

Slično kao i kod "skin slugging" ,"hair slugging" je tehnika koja uključuje upotrebu ulja kako bi se preko noći zadržala vlaga u kosi. Međutim, ulje se ne nanosi samo na vlasište. Umesto toga, kosa se zamota u svilenu maramu ili tuš kapu kako bi se efikasno zadržala vlaga. Ovaj debeli sloj ulja pomaže intenzivnu hidratacijui, poboljšava njen sjaj i opšti izgled.

Da li je hair slugging dobar za vašu kosu?

Kao i kod bilo kog proizvoda ili tehnike, postoji nekoliko prednosti i nedostataka "hair slugging" tehnike. S jedne strane, upotreba efikasnih prirodnih okluziva poput maslinovog ili kokosovog ulja može pomoći u zadržavanju vlage i poboljšanju izgleda suve ili oštećene kose. Takođe može stvoriti barijeru protiv faktora zagadđenja i oštećenja od toplote. S druge strane, bogata ulja su teška i mogu opteretiti kosu, čineći je masnom i prljavom. Osim toga, mogu začepiti folikule, što može dovesti do različitih problema s kosom.

Saznajte više

Ko bi trebalo da isproba hair slugging?

"Hair slugging" može biti pogodan za osobe s suvom ili oštećenom kosom koje traže efikasan način da nadoknade izgubljenu vlagu i spreče dalju štetu. Takođe može biti korisno za osobe s kovrdžavom ili ispucalom kosom koja je sklona suvoći i neposlušnosti.
Međutim, osobe s vrlo tankom ili masnom kosom treba da budu oprezne jer "hair slugging" može pogoršati perut i masno vlasište. Ako niste sigurni koje probleme s kosom imate, preporučljivo je uraditi kviz za negu kose kako biste bolje razumeli kako se brinuti za kosu. Naši DUOLOGI hibridni proizvodi za negu kose i kože su sjajan primer sveobuhvatne nege!

Kako uključiti "hair slugging" u svoju rutinu?

Ako odlučite da isprobate "hair slugging", važno je naneti ga na čistu ,vlažnu kosu. Počnite nanošenjem Love Nature hranjivog ulja za kosu s kokosovim uljem ili Eleo regenerativnog noćnog ulja za kosu, ravnomerno se krećući prema korenu. Ako želite ida izbegnete direktno nanošenje ulja na vlasište, razmislite o korišćenju DUOLOGI Intense Repair maske za kosu ili Eleo Oil Infused maske za kosu za manje masnu, ali jednako bogatu ishranu. Preko noći umotajte kosu kapicom ili svilenim šalom kako bi proizvod prodro u vlasi.

S obzirom na trendove u nezi kože koji sve više utiču na razgovor o nezi kose, nije iznenađenje da se na internetu eksperimentiše različitim tehnikama nege kože na kosi. "Hair slugging" može biti najnoviji trend, ali nijedan trend lepote nije univerzalan za sve. Na kraju, odluka o tome hoće li se uključiti "hair slugging" u rutinu zavisi od tipa kose i problema koje imate.
Pogledajte proizvode iz ovog članka
Love Nature hranljivo ulje za kosu od kokosa
Love Nature

Love Nature hranljivo ulje za kosu od kokosa

3,79 €

7,50 €

Kutak za inspiraciju

Kako da negujete prirodne kovrdže
Nega kose
Kako da negujete prirodne kovrdže

Nije vam uvek jednostavno da negujete svoje prirodne kovrdže? Pripremili smo vam pet saveta uz koje ćete postati pravi stručnjak za kovrdžavu kosu

Pročitajte

Ostalo

BEAUTY INFO CENTAR
BEAUTY INFO CENTAR