Priča o digitalnom uspehu

Dvadesetpetogodišnja dr. Sameh Dahech Bride Ghanmi je prešla put od studentkinje do statusa Zlatnog Direktora u manje od tri godine. Popričali smo s njom o njenom putu ka uspehu i kako joj je digitalizacija poslovanja pomogla da pretvori beauty proizvode u zaradu!

ISPRIČAJTE NAM KAKO STE ZAPOČELI SA RADOM U ORIFLAME-U

U decembru 2013. godine i dalje sam bila studentkinja. Pošto se nisam mogla puno kretati zbog studija, tražila sam neku vrstu posla koji bih mogla raditi od kuće. Pokušala sam sa različitim kompanijama prodaje, ali mi ništa nije odgovaralo. Tada sam se pridružila Oriflame-u i moj život se promenio. Išla sam na predavanja, vredno radila i gde god sam išla, pričala sam o Oriflameu. Rad sa Oriflameom je postao životni stil za mene. To je moj vlastiti projekt i ne bih ga ni za šta drugo menjala. Sada me samo mesec dana deli od titule Senior Zlatnog Direktora!

U ČEMU SE VAŠ NAČIN RADA RAZLIKUJE OD ONOG KOJI KORISTE DRUGI?

Na početku sam bila previše sramežljiva i bilo mi je teško da kontaktiram ljude uživo. Korišćenjem tehnologije i online alata sam na svom terenu. Počela sam sa potragom za prvim saradnicima preko Facebooka. Uz pomoć online treninga koje nam omogućava Oriflame, poboljšala sam svoj način poslovanja. Time sam postigla svoj prvi cilj – dostigla sam nivoSenior Menadžera. Ovo su neke od metoda koje koristim:

  • Organizujem webinare
  • Kreirala sam ličnu Facebook grupu u kojoj su svi članovi moje mreže. Zbog toga mi je lako da sa njima podelim raspored događanja, treninga i da komuniciram sve na vreme čime stvaram pozitivnu energiju.
  • Koristim Oriflame poslovnu aplikaciju da upravljam svojom grupom
  • Koristim Photoshop da bih napravila fotomontaže za razne grupne izazove
  • Koristim aplikaciju Movie Maker kojom editujem video snimke.

KAKO SU VAM DIGITALNI ALATI POMOGLI U ŠIRENJU VAŠEG POSLOVANJA?

U trudnoći nisam baš bila pokretna. Da bih se borila s ovim problemom fokusirala sam se na online prospekting (kao deljenje sadržaja u Facebook grupama) i praćenje poslovanja preko Business aplikacije.

OPIŠITE JEDAN VAŠ TIPIČAN RADNI DAN?

Podelim više od 50 sadržaja dnevno. Čim primim poruke, odaberem ljude i kontaktiram ih telefonski da bih uspostavila direktan kontakt. Koristim se pametnim telefonom da upravljam svojom mrežom ljudi i pratim njihove aktivnosti. Onda održavam nedeljne webinare, kao i druge online treninge po potrebi.

ŠTA SU VAŠI SAVETI I TRIKOVI ZA USPEŠNO ONLINE POSLOVANJE?

Stvarno mogu preporučiti Poslovnu aplikaciju. Ona vam omogućava da pratite sve aktivnosti vaših grupa.

ŠTA SU VAŠI PLANOVI ZA BUDUĆNOST I KAKO ĆETE IH OSTVARITI?

Trenutno, moj cilj je da dostignem titulu Dijamantskog Direktora. Moram maksimalno da se angažujem da pronađem potencijalne lidere i saradnike koji žele da poboljšaju svoj životni standard.

KAKO JE ORIFLAME PROMENIO VAŠ ŽIVOT?

Konačno imam vlastiti projekat. Postala sam poslovna žena koja vodi svoj posao od kuće i ne bih to menjala ni za šta drugo! 


Tekst: Fotografije: Siwar Chaari