Upoznajte master kreatora parfema Eclat Mon Parfum

Ko može bolje da kreira miris inspirisan vanvremenskom elegancijom Parižanki od dame koja je upravo takva – master kreator parfema, Parižanka, Emilie Copperman? Razgovarali smo sa njom o tajnama mirisa koji ona naziva „Pariz u bočici“.

ŠTA JE PO VAŠEM MIŠLJENJU PARISKA ELEGANCIJA?
Nekome ko je celog života u Parizu, ovo je teško da objasni. Mislim da je to nešto što prosto naučimo od majki, baka, prijateljica… to je stil života, „umetnost življenja“ koja se može primetiti u najsitnijim stvarima koje činimo svakog dana. Kao kada odaberete jednostavnu maramu da upotpunite kombinaciju za šetnju do omiljenog kafea ili nošenje parfema koji nikad neće izgubiti na značaju.

ZBOG ČEGA JE ZA VAS OVAJ PROJEKAT TOLIKO POSEBAN?
Ovaj projekat je za mene bio san snova, budući da sam kreator parfema i Parižanka. Želela sam da prikažem elegantnu, prefinjenu ženu na pariski način. Tu njenu umetnost življenja, „art de vivre“. A kao kreator mirisa, dobila sam mogućnost da koristim dva najprestižnija i najskuplja sastojka u našoj industriji – DeLaire akord i kraljevski beli iris. 

ZAŠTO SU OVI SASTOJCI SPECIJALNI?
Raditi sa DeLaire akordom je zaista retka privilegija. DeLaire kuća mirisa je mesto nastanka savremenih parfema, gde se preko 140 godina kreiraju specijalne mirisne note ili akordi. Do sada oni su bili rezervisani za najčuvenije premium parfeme koje prave brendovi poput Chanela ili Guerlain. 
Beli iris je, takođe, pravi dragulj u parfemskoj industriji. To je jedan od najskupljih sastojaka koji možete naći. Poznat je i kao zlatni cvet parfemske industrije. Mnogo mi se dopalo da radim sa tako kvalitetnim sastojcima. 

KAKO STE ZADOVOLJNI FINALNIM PROIZVODOM?
Prezadovoljna! Jako sam ponosna. Eclat Mon Parfum spada u najprestižnije mirise koje možete naći, u parfeme. Osećam se kao da sam kreirala nešto zaista posebno: moderno ali večno. Mislim da sam osvežavanjem fenomenalnog DeLaire akorda, uspela da istaknem najlepše iz prelepog belog irisa. Rezultati su svakako sofisticirani, kao i najelegantnija iskustva u Parizu. Zapravo, mogu da kažem da je Eclat Mon Parfum, po meni, Pariz u bočici.

Tekst: Fotografije: Oriflame