Kako da negujete prirodne kovrdže

Imate neukrotive kovrdže? Onda znate da ih je ponekad teško ukrotiti. Zahtevaju mnogo pažnje kako bi bile srećne, zdrave i hidrirane. Dakle, ako tražite savete i trikove kako bi vaše kovrdžee uvek izgledale savršeno - nastavite s čitanjem!!

Počastite svoje vlasište masažom
Bliži se dan pranja kose? Svakako bi trebalo da uložite u Masažer za vlasište jer nudi mnoge prednosti za vašu kovrdžavu kosu. Pospešiće protok krvi, uraditi nežni piling, osloditi vas stresa, ukloniti nečistoće i višak sebuma. Međutim, važno je ne pritiskati prejako kada ga koristite jer može nadražiti kožu. Umesto toga, lagano pritiskajte u velikim krugovima oko glave.

Mokra frizura je u trendu
Ako želite da vam kovrdže izgledaju živahno i prirodno, treba da ih oblikujete dok vam je kosa mokra. Započnite s penom za volumen koja dodaje hidrataciju i definiciju vašim kovrdžama, a zatim nanesite sredstvo za učvršćivanje. Nanesite proizvode od korena do vrhova i prstima pročešljajte kosu. Nakon toga, vreme je za - gužvanje! To je super jednostavna tehnika u kojoj samo uzmete mali dio kose, odozdo prema gore, i pažljivo skupite, stisnete i zgnječite. Lagano, zar ne?

 

Ostavite kosu da se osuši na vazduhu
Kako biste bili sigurni da vam se kovrdže neće rasturiti, trreba da ih pustite da se osuše na vazduhu. Ali, pre nego što to učinite, umotajte kosu u peškir od mikrofibera na 10-15 minuta. Tkanina žeškira upija deo vode tako da se vaša kosa brže suši. Kada sklonite peškir, samo ostavite kosu da se osuši do kraja.

Hidratacija, hidratacija, hidratacija
Kovrdžama je ptrebna hidratacija – i to u velikim količinama! Dakle, opskrbite se raskošnim regeneratorima, maskama za kosu i uljima. Koliko često treba da hidrirate svoje kovrdže zavisi od teksture kose i načinu na koji je oblikujete. Čvršće kovrdže će možda možda biti potrobno rehidrirati svaki dan (to ne znači da treba da preterujete sa šamponom, samo dodajte ulje), dok je opuštenijima to potrebno svaki drugi dan ili nekoliko puta nedeljno.

Ne zaboravite na češalj
Za lagano oblikovanje vaših kovrdža možete iskoristiti i prste, ali morate imati i odgovarajući češalj. Ali, znate li što bi bilo još bolje od običnog češlja? Naravno, češalj s dve strane! Srećom, imamo upravo to. Strana sa širokim zupcima pomaže u nežnom raščešljavanju kose i ravnomernoj raspodeli proizvoda za oblikovanje, dok druga strana pomaže u oblikovanju i zaglađivanju. To je savršeni dizajn za kovrdžavu kosu!