Pitanja o nezi kože koja su najčešće pretraživana na Guglu tokom 2021. godine

Sastavili smo sva vaša najhitnija pitanja o nezi kože tokom 2021. i dobili odgovore od našeg naučnika!

Danas se verovatno zna više o nezi kože nego što ste ikada mislili da je moguće – sastojci poput retinola i vitamina C su sve popularniji poslednjih godina. Ali što više znate, imate više pitanja! Ovo su vaša pitanja o nezi kože koja su najčešće postavljena Guglu tokom 2021. godine, na koja je odgovorio naš viši naučnik za negu kože Adam Muggleton. 

1. Koji je ispravan redosled rutine nege kože?
Sredstvo za čišćenje, tonik, krema za predeo oko očiju, serum, dnevna ili noćna krema.
 
2. Kakva nega kože je bezbedna tokom trudnoće?
Vaša koža se može promeniti tokom trudnoće zbog hormonskih promena. Većina proizvoda za negu kože trebalo bi da bude u bezbedna za upotrebu, ali treba voditi računa o proizvodima koji sadrže retinol/vitamin A, visok nivo vitamina C, salicilnu kiselinu ili AHA tj.glikolnu kiselinu.  
Vaša koža takođe može postati suva tokom trudnoće, tako da će vam možda trebati više hidratantne i hranljive rutine u poređenju sa onim što inače koristite, kao što je Optimals Hydra Radiance.
 
3. Da li treba da umijete lice pre ili posle tuširanja?
Trebalo bi se umijete nakon tuširanja jer je temperatura vode pod tušem generalno prevruća i može da dehidrira kožu i izazove razdražljivost. Obavezno koristite mlaku vodu i blago/nežno sredstvo za čišćenje kao što je NovAge Supreme gel za čišćenje lica.
 
4. Možete li koristiti AHA i retinol zajedno?
Kada koristite proizvod sa AHA ili retinolom, to mora biti uveče. Ako želite da koristite AHA i retinol zajedno, primenjujte ih naizmenično - ne isto veče. Isprobajte naš NovAge Proceuticals 6% AHA piling rastvor   i NovAge ProCeuticals retinol kapi sa serumom

5. Možete li mešati retinol sa vitaminom C?
Naš proizvod sa vitaminom C se preporučuje da se koristi samo jednom dnevno uveče. Međutim, ako želite da ga koristite zajedno sa retinolom, onda ga nanesite ujutru, a zatim proizvod sa retinolom možete koristiti uveče.
Pošto su obe aktivne supstance sa visokim efektom, neophodan je oprez, jer koža možda neće moći da toleriše upotrebu obe aktivne supstance odjednom. Preporučujemo da postepeno uvodite njihovu kombinovanu upotrebu kako biste izbegli potencijalnu iritaciju.
 
6. Kako se otarasiti akni?
Nekoliko stvari može izazvati akne: hormoni, način života, stres, loša ishrana. pušenje i genetika mogu podstaći pojavu masne kože i, na kraju, izbijanja bubuljica. Da biste to sprečili, koristite proizvode koji regulišu proizvodnju sebuma i piling kože kako biste otpušili pore i pomogli u uklanjanju mrtvih ćelija kože. Preporučujemo našu Pure Skin paletu ili NovAge Clarifying System.

Izbegavajte prekomerno čišćenje i upotrebu previše agresivnih sredstava za čišćenje jer to može pogoršati akne i isušiti kožu što izaziva prekomernu proizvodnju sebuma.