Kako je stvorena Essenza

Kako je stvoren ovaj zaista jedinstven parfem? Razgovarali smo sa Fabrice Pellegrinijem, kreatorom najnovijeg Giordani Gold parfema Essenza.

Mirisi su Fabrice Pellegriniju u krvi. Nasledio je ovu strast od svog oca koji je takođe bio kreator mirisa. Odrastao je u Francuskoj gdje je završio školovanje u poznatoj “House of Robertet” pre nego što se pridružio “Mane” grupi a kasnije i HERMESU. Kreator je poznatih mirisa Thierry Muglera, Diptyquea, Giorgio Armani mirisa i naravno, Oriflameovog.

 

Njegovo poslednje remek-delo je Giordani Gold Essenza: miris sunca i sreće.


"Oduševila nas je činjenica da ćemo uspeti dočarati magiju raskošnog mirisa pomorandžinih cvetova u Essenza parfemu  - to je zaista senzacionalno...” 

Inspirisan Italijom, ovaj miris je esencija ekskluzivnog i nežnog mirisa cveta pomorandže, ali pronalaženje prave note mirisa koji će dočarati ovakvu impresiju nije bilo nimalo lako:

 

“Nota je trebala mirisati na pomorandže u cvatu i njen je razvoj bio vrlo dugotrajan proces. Pellegrini pojašnjava: “Jednom nedeljni su moji tehničari redovno pratili pri kontroli uređaja kako bi temperatura bila ispravna, a pritisak optimalan kako bi nežan miris pomorandže u cvatu ostao sačuvan”.  

 

Tehnika koju su Pellegrini i njegov tim upotrebili je vrlo složena, toliko složena da je primenjivana samo u proizvodnji vrhunskih i kvalitetnih parfema. 

Kreiranje parfema je vrlo dugotrajan proces koji zahteva rad puno ljudi. Usavršavanje mirisa pomorandže u cvatu je trajalo nekoliko meseci. U srcu je parfema pomorandžin cvet, ali je začinjen notama bergamonta i citrusom i još više dočarava atmosferu Toskane.


"Ova nota nikada neće biti upotrebljena u bilo kojem parfemu osim u mirisu Giordani Gold Essenze.Tako će otkriće pomorandžinih cvetova zauvek biti “zarobljeno” u notama Giordani Gold Essenze.

 


Tekst: Fotografije: Shutterstock