SUPER SUPLEMENT KOJI ZAISTA DELUJE

Suplement zahvaljujući kome će vaše telo biti zdravije a koža blistavija.

Zaluđena lepotom, konstantno sam u potrazi za novim rešenjima koja će (bez napora) učiniti da izgledam i osećam se kao princeza – ili možda pre kao, oh, Bijons (Beyoncé). Da li ste i vi uzimali riblje ulje i sok od aloje vere kako biste dobili jako telo i blistavu kožu? Kada sam, zahvaljujući časopisu Daily Mail, otkrila da Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow) i Hajdi Klum (Heidi Klum) uzimaju supplement koji se zove astaksantin, moje “antene” su reagovale! To sigurno mora biti nešto dobro?

Umirući od želje da saznam više, kontaktirala sam sa Burçak Ulmer, senior nutricionistkinjom u Oriflame-u i Åke Lignell, direktorom istraživanja i razvoja u Astarealu, kako bih saznala kako astaksantin deluje i da li zaista mogu unaprediti stanje svog tela i svoju lepotu uzimajući kapsule uz doručake. Suviše dobro da bi bilo istinito?

Prvo sam pitala šta je to aksantin i kako deluje na moje telo.

‘To je karotenoid, prirodni pigment alge Haematococcus Pluvialis, objasnila je Burçak. ‘Između ostalog, to je ono što daje bledo-ružičastu boju.’

Alge se suše, pretvaraju u prah i stavljaju u kapsule. Ovaj pigment je moćni antioksidant koji deluje i kao UV zaštita i u borbi protiv slobodnih radikala. Sprečava pojavu bola nakon vežbanja, a dokaz njegove efikasnosti je činjenica da ga vrhunski sportisti koriste kako bi se što pre vratili treningu.

THE SUPER SUPPLEMENT THAT ACTUALLY WORKS

Åke Lignell odgovorio je na moje pitanje kako astaksantin deluje na moju kožu (trenutno ignorišući moj pokušaj da stavim akcenat na blistavu kožu). Objasnio je da ovaj supplement podiže nivo kolagena, redukuje bore I hidrira kožu, tako da ona postaje elastičnija. Ovo je moj entuzijazam podiglo na viši nivo!

Burçak je rekla da je astaksantin rastvoriv u mastima i da se najbolje apsorbuje kada se uzima sa hranom. ‘Kako biste mu pojačali dejstvo, možete ga uzimati sa ribljim uljem,’ sugerisala je ona.

Velika salata je uvek hranljiva i ako vaša inspiracija jenjava posle seckanja paradajza i krastavaca, potražite recepte za ukusne salate u kuvarima – ima ih u izobilju.

Ja lično volim da probam svo povrće i dodatke ishrani. A prednosti astaksantina zvuče suviše dobro da bi se ignorisale. Izgovarajući to, dodala sam još jednu teglicu na moju policu sa vitaminima – mislim da ćemo se jako dobro slagati!Tekst: