3 znaka starenja kože, 3 odgovora stručnjaka

Sve naše brige u vezi starenja kože možemo svesti na 3 primarne pojave: fine linije i bore, promene u boji i opuštanje kože. Naši Oriflame eksperti savetuju nas kako da ih rešimo.

 

1. FINE LINIJE

“Kako starimo, a već u godinama od 30 do 35 nivo proizvodnje kolagena se usporava što utiče na elastičnost kože koja se opušta i pokazuje prve bore.” Objašnjava  Alain Mavon.   

“Postoje sastojci koji podstiču proizvodnju kolagena poput retinola (Vitamina A),  vitamina C i hidroksilne kiseline. U Oriflameu smo patentirali tripeptidnu tehnologiju koja uz biljne matične ćelije aktivira proizvodnju kolagena za 200% iznutra. “ 

On dodaje da izlaganje suncu podstiče starenje kože i da je nanošenje zaštitnog faktora najveća prevencija starenja kože koju možete sebi osigurati.

Poručite Ecollagen ovde.


2. OPUŠTENA KOŽA

Johanna Gillbro, glavna naučnica u Institutu za istraživanje proučava starenje kože već preko deset godina. Ona govori da su  Fibroblasti, lanci amninokiselina najvažniji za podsticanje elastina i kolagena koji sa godinama gube fleksibilnost. Gravitacija utiče na opuštanje kože.”


“Jedan od najčešćih sastojaka koji ispunjavaju kožu je retinol, koji efikasno komunicira sa ćelijama prenoseći im poruku da se ponašaju kao da su mlađe i da se učvrste. Ali mi smo u Oriflame-u patentirali tehnologiju nazvanu AspatoLift,koja se u testovima pokazala boljom od retinola, a pri tom ne izaziva iritaciju.”

Poručite Ultimate Lift ovde

 

3. PROMENA BOJE TENA

“Promena boje kože je česta pojava i može nastati veoma rano, već u dvadesetim godinama života” objasnila je Melina Galeadi, Oriflame-ov ekspert za negu kože.

“Izloženost suncu je glavni uzrok pojave tamnih fleka, ali može nastati i kao rezultat hormonskog disbalansa, posebno tokom trudnoće. Ipak, malo sunca deluje pozitivno na kožu, s obzirom na to da nam je potreban vitamin D za naše fizičko i mentalno zdravlje. Produženi boravci na suncu tokom vremena rezultiraće preuranjenim starenjem, koje uključuje i promenu boje kože.”

Zato smo upitali Melinu šta nam je činiti:

“U predelima gde ima dosta sunca, zaštitni faktor treba nositi tokom cele godine. Tokom zime kao deo vaše dnevne kreme za lice a tokom leta kroz dodatnu negu u vidu proizvoda za zaštitu od sunca, nakon nanošenja hidrantne kreme – posebno ako mnogo vremena provodite napolju. Naravno, izbegavajte ozlaganje sucu tokom njegovog najjačeg dejstva u toku dana – obično od 10 do 15 časova. A za sprečavanje I tretiranje postojećih problema, odaberite proizvode koji deluju na promenu u boji kože.'' 

 


Tekst: