9 saveta za belji osmeh

Obično se kaže da osmeh može da osvetli čitavu sobu. Ipak veliki broj ljudi navodi njihov osmeh, odnosno boju zuba kao glavni razlog njihove nesigurnosti. Ako ste svesni ovoga, naših 9 saveta će vam pomoći da promenite svoj osmeh!


1. Perite zube barem dva puta dnevno minimum dva minuta. Izaberite pastu za beljenje zuba koja će delovati na boju i osvetliti vaš osmeh.

2. Bez alata nema rezultata: Rok trajanja četkice za zube je maksimum tri meseca. Ako su vlakna meka i iskrzana, vreme je za novu četkicu.

3. Verovatno već znate da kafa, čaj, voćni sokovi i crno vino mogu izmeniti boju vaših zuba. Sjajan način da umanjite njihovo dejstvo je da ove tečnosti pijete slamčicom. Da, ovo deluje pomalo čudno, ali će vaš osmeh sijati!

4. Citrusi si odličan izvor vitamin C, ali kiseline koje se nalaze u njima mogu oštetiti zubnu gleđ. Da biste izbegli štetu, isperite usta toplom vodom nakon jela.

5. Da li ste znali da ječišćenje jezika podjednako bitno kao pranje zuba. Ono ne samo da sprečava loš zadah, već i uklanja bakterije sa vašeg jezika, čime se sprečava promena boje zuba.

6. Iako je soda bikarbona kućna metoda za beljenje zuba, nemojte preterivati. Njena svojstva za “poliranje” u stvari mogu oštetiti zubnu gleđ.7. Sirovo voće i povrće ne samo da su odlični za vaše zdravlje, odlični su i za vase zube. Žvakanje hrskave hrane izaziva veće lučenje pljuvačke koja čisti vase zube.

8. Ozbiljno shvatite vaš osmeh i posećujte zubara svakih 6 meseci. Znamo da nije zabavno, ali profesionalni pregled i čišćenje će držati vase zube u dobrom stanju.

 9. Savet od našeg tima zaduženog za šminku: Nosite crveni, drčavo roze ili ljubičasti karmin za vizuelno belji izgled zuba. Zašto? Plavi ton u ovim bojama će neutralisati žućkastu boju i vizuelno učiniti vase zube blistavim!


Tekst: