Benefiti aloje za kožu

Proslavljena kraljica lepote, Kleopatra, kraljica Drevnog Egipta, obožavala je da koristi aloju da bi umirila i nahranila kožu. Ukoliko i vi želite da dodate aloju u vašu rutinu nege kože, pročitajte ovaj tekst da saznate o svim njenim prednostima!

Kad je reč o prirodnoj nezi kože, aloe vera je čudesni sastojak koji se sve više pojavljuje. Aloja vera spada u porodicu kaktusa sa debljom zelenom korom i unutrašnjim sadržajem koji je nalik na gel. Gel aloje je od davnina korišćen za hidrataciju kože i kose. Širom sveta je poznat kao jedan od najsigurnijih sastojaka koji se koriste u proizvodima za negu kože sa brojnim prednostima:

#1 Umiruje opekotine od sunca

Aloja uspostavlja zaštitni sloj na koži koji štiti kožu od štetnih sunčevih zraka i umiruje sve vrste opekotina od sunca.

#2 Intenzivno hrani i obnavlja suvu kožu

Ukoliko imate suvu kožu, aloja je savršen sastojak za vas. Sadrži 99% vode što je čini jednim od najboljih prirodnih izvora hidratacije. Vitamini A, C i E u aloja veri hrane i podmlađuju kožu.

#3 Nakon sunčanja umiruje kožu sklonu opisima

Ako ste zadobili bolne opekotine ili alergiju nakon izlaganja sunčevim zracima, nanesite gel aloje koji će umiriti, opustiti i oporaviti vašu kožu.

#4 Pomaže u borbi protiv ekcema

Borba protiv ekcema može biti poprilično bolna i naporna. Međutim, gel aloje može mnogo pomoći. Sadrži antibakterijske sastojke koji ne dozvoljavaju prolazak klica koje otežavaju oporavak. Što je najbitnije, koža se oporavlja bez upotebe agresivnih hemikalija.

#5 Za blistavo sjajnu i zdravu kožu

Gel aloje izrazito hidrira, a rezultat je lepa, osvežena i blistava koža.

Odaberite naše proizvode koji sadrži ovaj čudesan sastojak!

Tekst: Fotografije: Oriflame / Shutterstock