5 činjenica za koje niste znali o najnovijem sunđeru za čišćenje

Koliko god volimo snažne četkice za čišćenje, jedan se proizvod polako ali sigurno penje na lestvicama popularnosti u toj oblasti. Upoznajte konjac sunđer za čišćenje! Nastavite da čitate kako biste saznali sve o ovom novom pomagalu.

1. Prirodan i održiv

Stvoren iz korena tropske biljke iz istočne Azije, Konjak sunđer je 100% prirodan, napravljen od biljnih vlakana. Za razliku od ostalog dodatnog pribora za čišćenje, ne sadrži štetne additive koji se mogu naći u sintetičkim proizvodima koje koristimo u kupatilu. Takođe, s obzirom da je 100% biorazgradiv, moguće ga je reciklirati zajedno s ostacima vašeg voća, povrća i ostacima biljaka. 

2. Blag i nežan

Ako koristite sunđer s kremom za čišćenje ili gelom, skinućete znatno veću količinu šminke i nečistoća nego što biste to uspeli kad biste koristili samo svoje dlanove. Sunđerom postižete efekat pravog dubinskog čišćenja! Njegova meka tekstura odlična je za osetljivu kožu i za dnevno čišćenje takve kože. Takođe, odličan je alat za uklanjanje suvih mrlja koje se ponekad jako teško skidaju bez da iritirate kožu. 

3. Besprekoran sjaj

Zdrav sjaj kože uvek je na vrhu liste željenih rezultata nege kože. S obzirom da je konjac sunđer odličan u uklanjanju izumrlih ćelija kože, nakon upotrebe sunđera vaša koža je glatka i sjajna. Rezultati će biti bolji nakon svakog korišćenja. 

4. Višestruka čarolija

Konjac sunđer izumeli su japanski farmeri i primarno su ga koristili za čišćenje kože kod dece zbog njegove nežne strukture. Slobodno ga koristite i za ostale delove tela. Nemojte da limitirate korišćenje samo na kožu lica. Posebno je pogodan za sva područja na kojima akne rado borave.  

5. Čist i prozračan

Iako su neki sunđeri antibakterijski, to ne znači da ne morate da ih čistite nakon upotrebe. Dobro isperite svoj sunđer nakon upotrebe. Nakon mesec dana upotrebe, zamenite ga novim! 

Tekst: Fotografije: John Budee/Crosby