5 načina da učinite svoj dom održivim i uštedite novac!

Postoji toliko različitih stvari koje možete učiniti da živite na ekološki održiviji način da ne postoji razlog da to ne učinite! Bez obzira na budžet ili stil života, postoji nešto što možete učiniti da doprinesete održivosti - a to bi vam čak moglo uštedeti novac! Odabrali smo pet omiljenih saveta koji će vam pomoći da započnete..

1. Novo je "out", obnovljeno je "in"!
Ovo je sjajan savet za postizanje održivijeg načina života, kao i smanjenje troškova! Ako vaš kauč izgleda malo lošije, možete ga ponovo tapacirati - imaće svež izgled i koštataće samo delić cene potpuno nove sofe! Iskoristite kreativan pristup uređenju doma i pokušajte da promenite ono što već imate.

2. Svetlost kao način uštede!
Kada razmišljamo o svetlosti u odnosu na održivost, obično razmišljamo o tome kako da je iskoristimo za energiju, ali postoji više što nam svetlost može pružiti od energije solarnih panela. Razmislite o tome kako koristite svetlo u vašem domu.

Dobar savet je da osigurate da vaš frižider ne stoji na direktnom suncu - ako je tako, teže hladi i plaćate veće troškove. Takođe trošite i dok držite otvorena vrata frižidera dok se odlučujete vam iz njega treba - pokušajte da odlučite pre nego što otvorite vrata! Takođe, da li ste znali da se zimi može uštedeti 10% energije na troškovima grejanja jednostavnim otvaranjem roletni koje će pustiti sunčevu svetlost?

3. Budite svesni vode
Očuvanje vode jedan je od najvažnijih načina da se pomogne planeti. Postoje male svakodnevne promene koje možete da unesete, poput zatvaranja slavina dok perete zube zube (ovo je takođe odličan način da posvetite dovoljno vremena pranju) ili samo sadite u biljke za koje je potrebno minimalno zalivanje.

Alternativno, možete se upustiti i investirati u nešto poput sistema za skupljanje kišnice, koji vam omogućava da uhvatite i koristite kišnicu. U Indiji, naša Wellness fabrika radi upravo ovo. Cela fabrika! Pa zašto ne bi i vi?

4. Usvojite održivi pristup lepoti
Jedan korak ka tome da vaš dom postane održiviji jeste provera kozmetičkih proizvoda koje trenutno imate na svojoj komodi. Razmislite o usvajanju održivijeg pristupa lepoti i počnite da birate proizvode za negu i ulepšavanje koji ne štete životnoj sredini i koji su stvoreni održivim metodama. Pogledajte Milk & Honey Smoothing Sugar piling fini piling koji sadrži samo prirodne pilinge kako bismo izbacili nepotrebnu plastiku sačuvali iz vodenih sistema!

5. Istražite!
Niko posebno ne uživa u proveri i promeni dobavljača energije - mi bismo se time bavili što je manje moguće. Ali ovo je jednostavan način da potencijalno smanjite troškove i učinite vaš dom održivim. Sledeći put kada budete koristili vreme na svom telefonu, zašto ne biste potražili informaciju o isporuci energije iz obnovljivih izvora? Pređite na isporuku ekološke energije i možete biti ponosni! Možda vam se ovo čini nedostižnim, ali ovo se radi u svim našim objektima širom sveta! Baci pet!

Tekst: