oud fragrances

Fokus na oudu – najtraženiji sastojak u parfimeriji

Oud, poznat i kao tečno zlato, ne prestaje da oduševljava kao sastojak parfema svetske klase. Visoko cijenjen tokom hiljada godina, ovaj jedinstveni sastojak je najluksuzniji sastojak u industriji parfema. Otkrijte njegove tajne!

Stvaranje ouda

Oud (Bliski istok, Al Oudh na arapskom jeziku), Agar u (Kini) ili Aloesvood (u Indiji) je aromatično, tamna smola koje se nalazi u stablima Akuilaria Crassna drveta koje prirodno raste u Severoistočnoj Indiji, Butanu i Jugoistočnoj Aziji. Nastaje u procesu koji se dešava kada se drvo brani od gljivice Phialophora parasitica. To je retki proces i zato je ovaj sastojak toliko dragocen.

"Drvo bogova" 

Esencijalno ulje dobijeno od ouda je steklo kulturni i religiozni značaj širom sveta.  Datira još iz drevnih civilizacija. Njegov bogati, mistični miris takođe se koristi kao pomoć u duhovnoj meditaciji koja poboljšava mentalnu jasnoću. Smatra se da pročišćava telo i dušu.

Kako miriše?

Oud miriše ... rajski! Njegova topla, sofisticirana kompozicija kombinuje slatkoću sa blagotvornim i drvenastim notama. Dobro poznat na istoku kao sirovi sastojak vrlo je popularan u zapadnom svetu.

Mnoga lica ouda

Poznato po isceljujućim svojstvima esencijalno ulje ouda pomaže u borbi protiv kašlja i prehlade i blagotvorno deluje na organe za disanje i varenje. Zahvaljujući umirujućim svojstvima koristi se i u aromaterapiji. Esencijalno ulje ouda poznato je kao jedan od najmoćnijih afrodizijaka i simbol je tople gostoljubivosti.

Osetite misteriju ouda u Oirflame toaletnim vodama Women’s Collection Mysterial Oud i Men’s Collection Intense Oud.

Tekst: Fotografije: Oriflame, Shutterstock