4 načina na koje Love Nature nega brine i o planeti!

Tri nove linije Love Nature kolekcije pružaju još lepše iskustvo vašoj koži i čulu mirisa. Ali to nije sve što je divno kod ovih proizvodia – oni su kreirani u skladu sa prirodom! Pročitajte tekst da saznate kako zajedno brinemo o Majci Prirodi.

PCR plastika

Sigurno će vam biti drago da čujete da su plastične bočice i poklopci na proizvodima iz nove Love Nature linije kreirani od 40% PET PCR plastičnih materijala koji nisu štetni po prirodu! PET je skraćeno od poliester i spada među najčešće korišćene materijale za izradu plastičnih boca i posuda, uglavnom jer je jak, lagan i bezbedan.  

PCR (reciklirana plastika) čini pakovanje Love Nature proizvoda još posebnijim. U pitanju su već korišćeni i reciklirani PET materijali, koji štede vodu i energiju potrebne za proizvodnju. Korišćenje reciklirane plastike smanjuje naš uticaj na planetu i pomaže da smanjimo deponije!

 

Organski benefiti

Neki brendovi kažu da je dovoljno koristiti prirodne ekstrakte za negu kože, ali mi se ne slažemo! Organsko znači još jedan korak napred jer time uživate u čistijim i bezbednijim proizvodima. Kako? Tako što biljke koje koristimo su garantovano gajene i procesuirane bez upotrebe hemikalija. Sačuvana su originalna svojstva biljke tako da je vaša koža manje izložena svemu što joj ne treba. Umesto toga dobija više dobrih stvari, baš kako je priroda i odredila!

Još jedan benefit je što organski uzgoj znači bolje odnos prema prirodi. Manje korišćenje hemikalija smanjuje zagađenje i time bolje čuvamo svoje ekosisteme, vodu, zemlju i poljoprivredni biodiverzitet.

 

Lepota biorazgradivosti

Voda širom sveta postaje sve zagađenija i vreme je da se udružimo kako bismo ograničili štetu. Zato su svi Love Nature proizvodi za ispiranje (pilinzi i slično) pažljivo formulisani da budu 100% biorazgradivi - to znači da kada dospeju u vodu, bakterije i ostali organizmi ih u potpunosti razlože i opasnosti po okolinu nema.

 

Čuvamo naše okeane

Nije nikakva tajna da je plastika u našim okeanima postala ogroman problem na globalnom nivou. Napraviti razliku znači fokusirati se baš na svaki detalj, bez obzira na to koliko mali. Zato smo pre nekoliko godinama rešili da zabranimo upotrebu sićušnih plastičnih mikrogranula u našim proizvodima za piling. Umesto toga, u našim proizvodima pronaći ćete samo prirodne eksfolijante kao što su ljuske badema, koji se vremenom razgrade bez štetnog uticaja na ekosisteme i morski život.

Tekst: Fotografije: Oriflame