How to firm sagging skin

Kako učvrstiti opuštenu kožu

Istraživanja su pokazala da je opuštena koža glavni znak starenja kao i znak prema kojem nas drugi doživljavaju starijima. Za žene od 40 - 50 godina opuštanje kože je najčešći problem kao i bore na području oko očiju. Razgovarali smo s Dr. Alainom Mavonom da bismo otkrili koji su najbolji tretmani koji efikasno rešavaju ovaj problem.

ŠTA JE OPUŠTANJE KOŽE?

Kada smo mladi, lanci aminokiselina pod nazivom fibroblasti proizvode kolagen koji nam je potreban da naša kože bude glatka i elastična. Starenjem i pod uticajem spoljašnjih faktora naša koža postaje sve manje elastična i sve je manje u mogućnosti da proizvodi kolagen efikasno. Posledica toga je opuštanje kože i gubitak elastičnosti.

KAKO TO MOŽEMO DA SPREČIMO

Retinol

Retinol ili Vitamin A, imaju višestruka anti-ageing svojstva. Retinol deluje na nivou ćelija i na taj način pospešuje nenu funkciju. Dr. Mavon takođe pojašnjava da je koža kod nekih osoba isuviše osetljiva pa treba biti oprezan. Moguće je crvenilo i iritacije kao posledica pa treba izbegavati primenu retinola. 

Neinvazivni zahvati

Neinvazivni zahvati su popularna alternativa za osobe kojima su potrebni vidljivi rezultati, bez operacije. Postoji bezbroj tretmana kao što su Thermage. Ovaj tretman električnim valovima, odnosno toplinom deluje na duboke slojeve kože kako bi ih učvrstio. Ovo može biti bolno i Dr. Mavon svakako ne podržava ovakve tretmane: Thermage zagreva kolagen u koži, pa nas zabrinjava dugoročni uticaj ove terapije na kožu. 

AspartoLift

AspartoLift tehnologija utiče na fibroblaste, ćelije kože koje proizvode elastična vlakna kože i kolagen. Ono što smo otkrili bilo je neverojatno. Kada sazreva tj. stari, fibroblast postaje krut i manje aktivan. Međutim kada smo ćelije fibroblasta tretirali AspartoLift tehnologijom, aktivnost i fleksibilnost su obnovljene. Ćelije su bile zaista obnovljene, a obnavljanje ima veliki uticaj na čvrstoću i elastičnost kože. Ultimate Lift klinički dokazano obnavlja elastičnost kože čak i do 70% za samo 12 nedelja čime se postiže značajno čvršća koža i poboljšan izgled.

Masaža

Spa tretmani koji uključuju masažu lica mogu biti različite efikasnosti.  Masaže uobičajeno uključuju maske i kružne pokrete na području vilice. Umesto masaže isprobajte vežbe koje opuštaju mišiće na način da kontrahujete mišće i opuštate ih nazmenično. To će podstaći fibroblaste na reakciju i učvrstiti kožu. Nekoliko minuta svakog dana pomaže u očuvanju mladalačkog izgleda kože.

 

Tekst: Fotografije: Shutterstock