Kako 2016. godinu učiniti najboljom godinom za negu kože!

Nova je godina već počela i vreme je da usvojite pravilnu rutinu nege kože. Ove godine možete početi sa pravilnom negom, a mi smo pripremili nekoliko osnovnih detalja kojih biste se trebali pridržavati.

1. 365 DANA ZAŠTITE OD UV ZRAČENJA

Izloženost sunčevom zračenju je glavni uzrok starenja naše kože, što ne znači da u njemu ne smete uživati. Svakako nema potrebe da kreme sa zaštitni faktorom sklonite nakon što više nije topliji period godine. Kremu sa zaštitnim faktorom trebali biste koristiti tokom cele godine.


Istraživanja pokazuju da je više od 70% izloženosti suncu onda kada to najmanje očekujete – dok sedite u autu ili kraj prozora. UV zračenje uništava ceramide – dobru masnoću koja se nalazi u vašoj koži i čuva je od isušenosti. Zaštitni faktor će vašu kožu očuvati hidriranom.Uverite se!

 2. ČISTITE KOŽU

Ukoliko šminku ostavite na koži tokom noći, ona će zatvoriti vaše pore i postoji opasnost od izbijanja bubuljica. Masnoću koja se nakupila tokom dana obavezno uklonite pre spavanja. Pitate se zašto je potrebno očistiti lice pre spavanja? Odgovor je jednostavan: čišćenje lica ujutru će ukloniti toksine, masnoću i mrtve ćelije sa vaše kože koji su se nakupili tokom spavanja.

Investirajte u četkice za čišćenje jer dubinski čiste kožu tehnikom eksfolijacije koja efikasno uklanja nečistoće. 


”Koža je najveći čovekov organ i prva linija odbrane od okruženja."

3. KORISTITE SERUM

Možda već znate da uz korištenje hidratantne kreme u svoju rutinu nege kože morate uključiti i korišćenje seruma? Evo na koji način: serum podstiče blistavost kože, izglađuje fine linije, podiže kožu i podstiče delovanje ostalih proizvoda – trebamo li dalje da nabrajamo? Zbog više koncentracije aktivnih sastojaka i formulacije koja je kombinovana sa vodom, lakše prodiru u strukturu naše kože i brže deluju. Ukoliko smanjite konzumaciju alkohola, šećera i soli – korak ste bliže do blistave i zdrave kože. 


4. UPOZNAJTE SVOJU NOĆNU NEGU

Redovna primena rutine nege kože može popraviti stanje vaše kože jer dok spavate vaša koža se oporavlja od učinka dnevnih agresora, pa je nakon čišćenja i upotrebe tonika naviknite na hranjivu noćnu kremu. Potražite onu koja odgovara vašim potrebama i onu koja će na najbolji način sprečiti preuranjeno starenje vaše kože. Isprobajte True Perfection, ili ukoliko je opuštena koža vaš problem probajte Ultimate Lift.  


5. HRANITE VAŠU KOŽU

Koža je naš najveći organ i naša “prva linija obrane” protiv slobodnih radikala. Štiti nas od mikroorganizama, UV zračenja vrućine i nečišćenja pa je važno da je održimo zdravom.  Da biste primjenjivali uravnoteženu prehranu koja uključuje vitamine, minerale i antioksidante, ali i Omega-3 zasićene masne kiseline koje se mogu pronaći u ribi. Održavaju našu kožu hidriranom i svežom. Međutim nije samo sitna plava riba ta koja je bogata antioksidantima već je to i naš - astaksantin  koji je pronađen u algama u švedskom akvatoriju.  Dnevna doza  astaksantina poboljšava hidriranost kože i njenu elastičnost.  


Pozdravite 2016. godinu, godinu nege kože! 


Tekst: Fotografije: Fotolia, Oriflame