Magični prirodni sastojak: masline

Mediteranske zemlje poznate su po svojoj ljubavi prema maslinovom ulju. Ne samo u kulinarskom smislu, maslinovo ulje takođe predstavlja tajnu lepe kože i kose. Evo zašto je ovo malo voće jedno od najimpresivnijih sastojaka majke prirode.

NEGA KOŽE I MASLINE

Masline u formi ulja dugo su korišćene u promociji zdravlja kože. Ukoliko se koristi za prirodnu hidrataciju prodire duboko u kožu i pruža dugotrajnu zaštitu. Ne preporučujemo vam da se polivate maslinovim uljem ali proizvodi koji sadrže ovaj sastojak idealni su za oporavak od izglaganja sunčevim zracima i protiv dehidriranosti kože.

Masline su takođe ključni sastojak u mnogim anti-ageing proizvodima jer su bogate antioksidantima, Vitaminom A i E, koji sprečavaju da vaša kosa bude oštećena od strane slobodnih radikala. 

NEGA KOSE I MASLINE

Maslinovo ulje vekovima je korišćeno kao prirodni regenerator za kosu (hvala ti Kleopatra!). Prepuna antioksidantima, nega kose bazirana na maslinama dobra je za zaštitu od peruti i održavanje zdrave kože glave. Upravo zato što su njegovi primarni elementi omekšivači, maslinovo ulje omekšaće vašu kosu i dati joj sjaj.

Nema kraja ponudi šampona i regeneratora koji su dostupni ali ako želite D.I.Y tretman možete zagrejati maslinovo ulje kod kuće, naneti ga na suvu kosu i potom umotati kosu peškirom i ostavitit trideset minuta. Isperite nekoliko puta za ultra sjajnu kosu. 

Tekst: Fotografije: Oriflame