Pripremite kožu za hladno vrijeme

Jesen je stigla i donosi vam prednosti kao što su pleteni džemperi i večeri sa čašom toplog čaja i omiljenom serijom ali donosi i puno izazova vašoj koži. Hladno vreme može da vam isuši kožu čime ona postaje suvlja i sklonija crvenilu, svrabu i pojavi nesavršenosti. Dajte vašoj koži negu koja joj je potrebna i pomozite joj da sačuva svoj dobar izgled uz pomoć ovih jednostavnih saveta!

KREMA PROTIV HLADNOĆE
Pripremite vašu kožu za hladnoću, oštar vetar i suv vazduh tako što ćete umesto laganog losiona za lice koristiti bogatu, negujuću kremu koja obnavlja i štiti kožu. Potražite kreme koje su bogate uljima, ši buterom, hijaluronskom kiselinom i vitaminom E koji sprečava pojavu flekica i hidrira kožu! 

SKRATITE VREME TUŠIRANJA
Niže temperature čine nas sklonijim dugim toplim tuširanjima i kupkama, ali da li ste znali da to stvarno može isušiti kožu? Topla voda izvlači vodu iz kože i može učiniti da vam koža postane suva kao dansko pecivo. Da biste to izbegli, skratite vreme tuširanja toplom vodom umesto vrelom i priredite sebi luksuzne kupke vikendom posle kojih ćete naneti hranjivu kremu od glave do pete.

NOSITE RUKAVICE
Hladan vazduh može poprilično da kompromituje kožu vaših ruku. Sa hladnim vremenom i konstantnim pranjem ruku jer želite da se zaštitite od virusa vaša koža brzo se isušuje, puca i postaje bolna. Spremite vaše rukavice čim temperature počnu da padaju i pobrinite se da su vam pri ruci sve do proleća. 

IZBEGAVAJTE TOPAO I SUV VAZDUH
Nije samo hladan vazduh na otvorenom ono što može iritirati i isušiti kožu, topao vazduh u prostorijama takođe može doprineti suvoći i pogoršati stanja kože kao što su ekcem i rozacea. Izbegavajte pregrejane prostorije i obucite se u topliju odeću! Razmislite o investiranju u ovlaživač koji reguliše vlagu u vazduhu i održava kožu lepom i hidriranom.  

SREDSTVO PROTIV CRVENILA KOŽE
Ako vaše preventivne mere nisu dovoljno efikasne, probajte sredstvo protiv crvenila! Sredstvo protiv crvenila momentalno umiruje kožu i popravlja izgled tena istovremeno smanjujući pojavu crvenila tokom vremena. Ojačava barijeru kože i sprečava gubitak vlage.  

 

 

Tekst: Fotografije: Oriflame, Adobe Stock