Savet stručnjaka – povratite prirodni sjaj

Postizanje ujednačenog tena i teksture kože više nije želja samo azijskih žena. Istina je da tamne fleke - bez obzira na to odakle smo - čine da izgledamo starije. Razmotrimo klinički dokazane tehnologije i sofisticirane formule za negu kože za suzbijanje hiperpigmentacije.

1. ZAŠTITA OD SUNCA

Najvažniji tretman za tamne fleke je jednostavan: krema za sunčanje sa zaštitnim faktorom. Hiperpigmentacija je uzrokovana prekomernom (ili nedovoljnom) proizvodnjom melanina u koži, a to je proces koji se ubrzava kao rezultat izlaganja suncu. Melanin se proizvodi u cilju zaštite od sunčevog UVB zračenja. Zamislite to kao da vaša koža stavlja naočare za sunce. Upotreba visokog zaštitnog faktora  sedam dana u nedelji, i po kiši i po suncu, sprečava nastanak tamnih felka.

2. NE DIRAJTE LICE

Pored genetike, hormonalnog disbalansa i izlaganja suncu, post-inflamatorna hiperpigmentacija uzrokovana nesavršenostima može da dovede do promene boje kože. Kada dirate lice i nesavršenosti prekidate prirodan proces zaceljivanja kože tako da - iako vam je teško - ne dodirujte lice! Očistite kožu sa dobro formulisanim preparatima za negu kože, koji sadrže BHA eksfoliant i zaštitu od sunca.


3.PILING

Mnogi proizvodi uparuju sastojke sa hemijskim eksfolijantima poput BHA ili AHA kiselina. Piling efikasno ciljano deluje na hiperpigmentaciju uklanjanjem mrtvih ćelija kože i ubrzavanjem ćelijske razmene. Takođe možete uraditi ručni piling koristeći pilinge ili uređaj za čišćenje lica.

4.MULTI-BRIGHT TEHNOLOGIJA

Multi-Bright tehnologija je kombinacija dva biljna sastojka diorske kiseline (oleinske kiseline pronađene u maslinovom ulju) i Rumex Occidentalis (američke biljke). To je Oriflame patentirana, prirodno izvedena tehnologija koja ciljano deluje na sve faze proizvodnje melanina kako bi ispravila i sprečila promenu boje kože. Deluje na tri nivoa: sprečava proizvodnju melanina, tretira postojeću promenu boje i sprečava nastanak tamnih fleka u budućnosti. Klinički je dokazano da smanjuje tamne mrlje za 50%, i duplo je efikasniji od drugih sličnih sredstava. Probajte MultiBright tehnologiju u Oriflame-u Bright Sublime setu za negu kože.

5. VITAMIN C

Vitamin C je popularan sastojak koji posvetljuje kožu, jer istovremeno posvetljuje i sprečava nastanak tamnih mrlja tako što inhibira tirozinazu. Vitamin C je nezgodan - iako efikasan sastojak jer je izuzetno nestabilan. Takođe se naziva i askorbinska kiselina, a najstabilniji je kada se čuva u neprozirnim i sterilnim ambalažama.
6. APLHA-ARBUTIN

Arbutin je prirodni sastojak za negu kože koji se izdvaja iz biljke. On sprečava proizvodnju tirozinaze, usporavajući proizvodnju melanina; to je prirodni derivat hidrokinona, koji je sastojak koji je danas zabranjen u Evropi i Japanu.

7. HIDROKINON

Hidrokinon je dobro poznat po dejstvu na hiperpigmentacije, ali je takođe vrlo kontroverzan. U mnogim zemljama je zabranjen je zbog teških neželjenih efekata.

Tekst: Fotografije: Oriflame