Najvažniji sastojci za negu kože

Kada shvatite da lepa koža zahteva više od samog čišćenja i hidriranja, otvara vam se ceo svet novih i uzbudljivih proizvoda. Zapravo, može biti teško snaći se u džungli proizvoda za negu kože, koji obiluju sastojcima dugog i teško izgovorljivog imena. Upoznajte se sa listom naših omiljenih sastojaka koji svaku kožu čine savršeno negovanom!

PEPTIDI

Peptidi mogu pomoći da se poveća proizvodnja kolagena u koži. Sastoje se od amino kiselina koje su temelji proteina. Peptidi se često pronalaze u proizvodima protiv starenja kože i pravi su izbor ako želite da ublažite bore i zadržite mladolikost kože. Ovaj sastojak ćete naći  u NovAge Ecollagen Wrinkle Power setu

AHA – ALFA HIDROKSI KISELINA

Alfa hidroksi kiseline su hemijski pilinzi koji se mogu pronaći u namirnicama poput voća i mleka. One pomažu uklanjanju mrtvih ćelije kože i čine da nova, sveža koža ispod tog sloja zablista. AHA uglavnom treba koristiti nekoliko dana pre nekog događaja koji vam je važan i kada želite da zablistate. Benefite ovog sastojka možete osetiti kroz  NovAge piling za regeneraciju kože .

 


NIACINAMID

Niacinamid je aktivan zbog vitamina B3. Često se koristi u kreiranju seruma i maski jer pomaže da se smanji crvnilo, ojača barijera kože i umanji proizvodnja melanina, što znači i da pomaže u umanjenju pigmentacije. Ovaj sastojak nalazi se u NovAge kremi protiv crvenila kože.

BHA - BETA HIDROKSI KISELINA

BHA kiseline su takođe hemijski piling a najpoznatija među njima je salicilna kiselina. Ona pomaže uklanjaju mrtvog sloja kože, sprečava formiranje mitisera, čisti pore i poboljšava teksturu i glatkoću kože. Dubinski čisti pore i ima umirujuća dejstva. Ovaj sastojak pronaći ćete u NovAge pilingu za regeneraciju kože.


VITAMIN C

Prva asocijacija je uvek “lek za sve” tokom zimskog perioda, ali vitamin C je takođe čudotvoran kada se radi o koži. To je moćni aktioksidant koji se nalazi u voću i povrću a koristi se da posvetli kožu, umanji fleke i uspori starenje. NovAge maska je bogata ovim vitaminom.

 GLIKOLNA KISELINA

Glikolna kiselina pripada AHA a osim što pilinguje kožu i umanjuje sitne bore, ona pomaže i hidrataciji kože. Glikolna kiselina jedan je od sastojala u formuli NovAge Advanced tretmana za revitalizaciju kože

 

HIJALURONSKA KISELINA

Ako još uvek niste čuli za hijaluronsku kiselinu, propuštate ozbiljnu hidrataciju kože. Ovo je prirodna supstanca koja se već nalazi u našim telima i može zadržati do 1000 više vode od sopstvene težine. Kada se umasira u kožu, čini je izuzetno hidriranom i mekom. Uživajte u njenim benefitima kroz Ecollagen Wrinkle Power Serum

 

Tekst: Fotografije: Oriflame